Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » VGA-t 1GB vagy 2GB memóriával...

VGA-t 1GB vagy 2GB memóriával érdemesebb venni?

Figyelt kérdés

Ugyan arra a típusra gondolok, még nem tudom melyik lesz. De bármilyet is válasszak, csak az lenne a kérdésem 1 vagy a 2gb-s éri meg?

Hosszú távra tervezek, legalább 2 évre, de lehet lesz belőle 3 is (gari lejárta után szoktam általában cserélni). Én azt olvastam, hogy a 2gb nem dob akkora teljesítmény a kártyán, hogy megérje, de én gondolni szeretnék a jövőre is. (Ráadásul az árrés egyre kisebb a kettő között) Szóval feltétlen a 2gb a fontos nem?

Játékra kell, meg photoshopot fogok majd még használni, továbbá ki tudja mit hoz a jövő, és mire fog kelleni :)

2012. dec. 5. 00:13
 1/4 Komplikato ***** válasza:

Csak a lényeg maradt ki az, hogy MILYEN kártya? Milyen GPU van rajta?

Alsó kategóriás kártyának az 1GB is túl sok, alap játék kártyánál (20.000 körül) már lehet érdemes 1GB-ra hajtani, a közepes kártyáknál (25-40.000) viszont még mindig csak kivételes esetben kellhet 2GB, 2GB-nak csúcskártyáknál (60.000-től felfelé) van értelme.

2012. dec. 5. 00:25
 2/4 A kérdező kommentje:

7850 2gb-ra gondoltam. Abból is esetlegesen az oc-ra.

7850 1gb oc-ból 1,5 hetes darabot tudnék 40-41k körülért venni. 2gb-osak kicsit drágábbak, de megérné hosszú távon nem?

2012. dec. 5. 00:29
 3/4 anonim ***** válasza:

A techpowerup tesztje szerint 1 monitoros felállás esetén még a HD7850-nek is elég még 1GB VRAM akár 2560x1600-as felbontáson is. Eyefinity esetén talán jól jön a 2GB.

Ha nem sokkal drágább a 2GB-os veheted azt is, de ha jelentősen olcsóbb az 1GB, akkor simán jó vétel az is. Én mondjuk 2GB-os 7850-t vettem, de utólag nézve a teszteket felesleges volt arra hajtanom (1 monitort használok).

A tesztben a két 7850 azonos órajelekkel büszkélkedik:

[link]

2012. dec. 5. 01:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak egy csúcskártyának kell annyi ram, ahol eleve feltételezik a többmonitoros használatot. A 100+ vga-k rendre 2-3 gb memóriával vannak szerelve, mert extrém felbontásra és grafikai beállításokra tervezték.
2012. dec. 5. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!