Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Netbook-al teljes élet?

Netbook-al teljes élet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Itt a továbbtanulás. 80% hogy felvesznek abba az iskolába ahova menni szeretnék, úgy hogy el kell gondolkoznom új masina beszerzésén mivel ebben az iskolában szinte csak Laptopot használunk mindenhez. Mindenki a sajátját. Akinek meg nincs és ide szeretne jönni annak sürgősen vennie kell. A helyzet az hogy nekem éppen van is de már elég veterán kategória, és nem merek vele belefogni ebbe az egészbe. Tulajdon képen egy 2007-es Acer Aspire 5315-ös böhöm, csunya, súlyos laptop. Ettől fügétlenül szeretem és semmi bajom vele, azon kívül hogy elég gyengécske szegényke. Meg már hardverileg is elég ramaty és súlyosan öregszik is. Például a napokba ment gallyá a nyitó pöcke is és most ha lecsukom késsel vagy kulcsa kell kinyitni ami azért gáz dolog ha utazni akarsz vele, márpedig a suliba utazni kell.

Szóval döntöttem. Ha ide megyek muszáj vegyek egy új gépezettet. Az egész dologra ha nem akarok éhen halni akkor 100 ezret költhetek de ezt is már nagyon húzósan, ugyanis ez a suli pénzes és Júniusig 150 ezret össze kell kaparnia a családnak. Szóval nézegettem pár gépet és találtam párat, az Acer Aspire V3-531 néztem meg, na az nem lenne rossz viszont utazni szintén gáz vele, inkább otthonra ajánlatos. Aztán ott volt a ASUS X501A-XX234D vagy a ASUS X55A-SX044D ami szint úgy nem volt rossz de én valami még mobilabbra vágyok ráadásul nem komálom az ASUSt. Én nagyon Acer párti vagyok. Laptopok terén más nem is nagyon izgatott fel.

Aztán beugrott hogy van olyan hogy Acer Aspire. Néztem abból is pár verziót és találtam eléggé tetszetőst! Mobilitás terén teljesen megfelel a netbook dolog. Nagyon bejön! De aztán beugrott hogy ez végül is egy kis gép. Azon gondolkoztam hogy ez vajon elegendő lesz e. Pénzben ez a legjobb választás. Remek a felszereltsége. Ráadásul Acer <3. És a teljesítménye is jó méreteihez képest. Aztán gondoltam megkérdezek pár embert mit szol ehhez mert nem hagy nyugodni a dolog.

Szerintetek lehet élni teljes egy Netbook-al? Úgy hogy semmi másom sincs és csak ezt használom? Nincs asztali PC, sem másom. Csak ez.

(Mondjuk eddig is csak a Laptopom volt szóval.)

Amire kellene:

Tanulás/"munka": Microsoft Office program csomag, Photo Shop, Sony Vegas Pro 8, Movie Maker 2.6, PhotoScape.

Szórakozás: Internet, Youtube, Steam, Film nézés VLC Media Player-el, Steam, Nagyon kis gépigényű játékok, low-on. Játékok alatt annyit értek hogy mondjuk a Call of Duty 2 fusson leges legkisebb beállításokon élvezhető sebsebéggel. Minimalista vagyok. :) Meg persze uTorrent.

Kommunikáció: Skype, Facebook, TeamSpeak,

Biztonság: Microsoft Security Essentials

Egyébként a Netbook: [link]

-ACER AOD270-26Dws-

Mostani gépem:

CPU: Intel Celeron M 530 1.73GHz

RAM: 2GB DDRII

Grafika: Intel GMA X3100

(Mobile Intel 965 Express Chipset Family)

-Acer Aspire 5315-

Mondom ezzel semmi baj nem lenne, a gond az hogy nagy, csúnya, hordozhatatlan, súlyos, agyon használ állapotú.

Válaszokat előre is köszi! Peace! :)

2012. dec. 1. 23:08
1 2
 11/16 lambo96 ***** válasza:

Jó, tény hogy túloztam "kicsit" :D

De a procija is elég gyenge és azt ugye nem tudod cserélni. Aztán írtad, hogy jegyzetelni kell órán. Nem lenne kissé nehéz azokon a kis billentyűkön gépelni? Azon tán még a COD2 se menne el. Hát még a vegas, photoshop. Jobban járnál notebookkal.

2012. dec. 2. 00:30
 12/16 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom. Én nem riadok nagyon vissza a kis billentyűzettől. Azt is meg lehet szokni. Van egy Sony Ericsson Xperia X10 Mini Prom. Azzal is az elején furcsa volt nettezni olyan kis képernyőn, meg írni a kis billentyűkkel de mára már teljes mértékben "profi" lettem a témában, és egyáltalán nem okoz gondot rajta semmi. Szóval ez szerintem csak megszokás kérdése. :)

A Call of Duty 2-ről annyit hogy szerintem futni fog, van fent videó Youtuben amin ugyan ennek a netbook-nak az 1 magos verziójával futtatják a San Andreast 20-30 FPS-sel.

2012. dec. 2. 00:43
 13/16 A kérdező kommentje:

A PhotoShop meg a Vegas 8 a mostani gépemen is fut aminek rosszabb Procija van. Mondom ahhoz amihez nekem kell arra tökéletes szerintem a felszereltsége. Egyedül a RAM-ot tartom kicsit kevéskének de ha majd gond lesz még lehet bővíteni 4GB DDR3-ig.

Bővebben engem inkább ez a 10 inch probléma izgat. Miért lenne kevés 10 inch?

2012. dec. 2. 00:58
 14/16 anonim ***** válasza:
A 10 col nagyon kicsi és azért az Atom proci kicsit más mint a celeronok.
2012. dec. 2. 01:21
 15/16 A kérdező kommentje:

Ez tény. De az is hogy egy 2007-es Celeron M 530-nál már pár adatott összehasonlítva kiderült hogy azért az Atom meg van olyan jó, sőt még egy kicsivel jobb is. Az más dolog hogy biztos más a felépítése megy ilyesmik de annyira MÉG nem értek hozzá. :)

(Lehet neked van igazad.)

2012. dec. 2. 02:07
 16/16 lambo96 ***** válasza:

Hát ha neked nem hiányozna a CD-DVD olvasó-író akkor vedd meg, mert látom nem lehet lebeszélni róla :D

De itt nem csak én gondolom úgy, hogy jobban járnál egy notebook-al. Nagyobb felbontás, stb.

[link]

2012. dec. 2. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!