Ennyi pénzből össze lehet állítani egy jól működő gamer gépet?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy gamer gép összeállításával kapcsolatosan. Nagyjából 120-140 ezer forintot szánok a számítógépre a kérdésem az volna ennyi pénzből össze lehet állítani egy jónak számító gamer számítógépet? Nem kell és tudom hogy nem is férnek ebbe bele a legjobbnak számító összetevők, amit szeretnék egy olyan gép amely szépen futtatja a mai játékokat pl gond nélkül elboldogul Skyrim kategóriájú játékokkal is de a most megjelenő újakat is viszi egy jónak számító minőségben.
A billentyűzet egér ház dvd-író részen simán spórolnék elég egy alap. Amit még tudni kell monitorból is szintén elég lenne a legalapabb mert csak netezésre használnám van egy jó minőségű lcd tv-m azzal szeretném majd összekötni a gépet és úgy játszani filmet nézni.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget esetleg konkrét konfigurációt is szívesen fogadok!
Mivel játékhoz szeretnéd használni a videokártyának kell jónak lenni főképp. Nyilván az ehhez tartozó alaplap, processzor és RAM is fontos, de ezeket az elemeket egymáshoz képest kell kiválasztani.
(Hiába gyors a proci ha kevés a RAM vagy fordítva. )
Egyéb perifáriákon lehet spórolni, de ezeken nem tudsz csak a teljesítmény rovására.
Sajnos a 120-140 kevés egy igazán tuti géphez ,de azért ebből is lehet működőképes gépet kihozni.
Javaslom úgy próbáld összehozni ,hogy ha most nem is tudod egybe megvenni, akkor bővíthető konfigra törekedj.
Konkrét konfigot pedig szaküzletben rakass össze.
Konkrét konfigot pedig szaküzletben rakass össze.
Hogy 140-ért összeírjanak neki egy olyan konfigot, ami a felét nem éri?
Akkor vegyetek egy szar akciós gépet a multiknál, ami 2 nap után bedöglik és senki nem fogja megjavítani....
Ezt mindenki maga dönti el. A szaküzletbe szakemberek vannak a multiknál meg csak eladók akik pakolni tudnak a polcra.
Sok sikert :-)
Szó sem volt multikról csupán arról hogy én dönteném el a gép összeállítását több helyen is van erre lehetőség neten. Csak szaküzlet jöhet szóba nekem a PCX-et ajánlották.
Csak a részletek megszülését nem bíznám rájuk, hanem előre ki lenne választva minden szépen és úgy lenne leadva a rendelés. ÍGy később ha véletlen gigszer van elő lehet venni hogy nem ezt kértem. Egyik barátomnál régebben például bejátszották hogy megpróbáltak egy gyengébb procit berakni ahelyett amit megbeszéltek szerencsére kiszúrta mert nem volt hülye a gépekhez. --Nem a PCX ezt kiemelném róluk csak jót hallottam--
Köszönöm szétnézek majd jó ötlet, privátban már kaptam egy két remek ötletet, de szívesen fogadok még mást is! Még alakulóban a pénz van időm nem kapkodok a vásárlással.
Még egyszer köszönök minden választ!
A konkrét konfighoz előbb meg kellene nézned az általad használni kívánt program / játék gépigényét. Ezt a gyártók feltüntetik a játékon vagy a neten is megnézheted. Ezek után kellene válogatni alkotóelemeket a géphez. Aztán ,hogy ezeket honnan válogatod az már részletkérdés.
Szerintem nézd meg elsőként ,hogy a programok milyen gépigényűek.
AMD FX-6300 processzor
26,954 Ft +áfa
34,231 Ft
Gigabyte 78LMT-S2P alaplap
8,425 Ft +áfa
10,700 Ft
Kingston 8GB 1333MHz DDR3 CL9 KVR1333D3N9K2/8G memória
9,154 Ft +áfa
11,626 Ft
Seagate 500GB 16MB SATA3 ST3500411SV merevlemez
15,718 Ft +áfa
19,962 Ft
Asus GTX560 1GB DDR5 TI DCII/2DI/1GD5 videókártya
45,581 Ft +áfa
57,888 Ft
Codegen Q6236-A2 400W ház
6,531 Ft +áfa
8,295 Ft
Összesen: 114,717 Ft + áfa
145,691 Ft
ennél olcsobban nem lehet kihozni egy valamire való gépet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!