Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Találkozott már valaki ilyen...

Mebucain kérdése:

Találkozott már valaki ilyen hibával?

Figyelt kérdés
Tegnap raktam össze új konfigom, teljessen jól mükődik kivéve egy dolgot. Ha kikapcsolom a gépet az egér és a mobilnet ugyanúgy világit mintha menne a gép. Viszont a billentyűzet nem. Ha megcserélem a billt. és egeret ugyan úgy. Ha áramtalanítom a gépet, és újra áram alá teszem akkor nem világit! Minden ötletet meghallgatok!

2012. nov. 29. 12:17
 1/6 anonim ***** válasza:
és ez hiba?
2012. nov. 29. 12:36
 2/6 Topmad ***** válasza:

Szia!

Én laptopban láttam ilyen. A sárga színű USB csati az, ami kikapcsolt állapotban is szolgáltat áramot. Pl tudod tölteni róla a telefonod, stb...

Ha jól értem, akkor ez PC. Nekem is van LED-es billentyűzetem, kikapcsolás után az enyém is világít még egy kicsit (5mp), gondolom amíg a kondik ki nem sülnek.

Ha a tiéd tartósan úgy marad, akkor szerintem egy BIOS beállítást kéne keresni, ami ezzel az "USB áramfelvétel kikapcsolt állapotban" dologgal kapcsolatos.

Milyen pontosan az alaplapod? Hátha tudok konkrétabbat mondani.

Üdv:

2012. nov. 29. 12:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Egy Asus M488TM. nem tudom hogy hiba-e, de előző gépeimnél ilyennel még nem találkoztam! Köszönöm a segítséget!
2012. nov. 29. 12:50
 4/6 Topmad ***** válasza:

Sajna nem találtam BIOS-os screeneket. Írd le kérlek, hogy milyen USB beállítási lehetőségek vannak, vagy csinálj róluk képet plz.

Ha nem kapcsolod le a tápot, akkor egész éjszaka világítana mindkét eszköz? Ha más nem teszteld le, hogy nem a maradék kakaóból világítanak még tovább.

Tényleg furcsa jelenség amúgy.

Üdv:

2012. nov. 29. 13:14
 5/6 lambo96 ***** válasza:
Egyáltalán nem furcsa, nem hiba jelenség. Az én gépemmel is pontosan így van. Nem kell parázni, minden rendben.
2012. nov. 29. 14:18
 6/6 A kérdező kommentje:

Pár percig hagytam, de nem hinném hogy lenne olyan kondi ami eddig bírja. Megnéztem a bios lehetőségeket. Ennyit találtam:

Usb Devices Enable: 1 keyboard, 1 Drive

ezeket nem lehet módósítani

Usb Function Enable

Usb 2.0 Controller Enable

Legacy Usb Support Auto

Usb 2.0 Controller Mode HiSPeed

Usb Mass Storage Device Configuration.

2012. nov. 29. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!