Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik alaplapot érdemes...

Melyik alaplapot érdemes venni FM2 FM1 AM3+ vagy Intel?

Figyelt kérdés
Szeretnék alaplapot és cpu-t vásárolni, de nem ismerem az új lapokat/ciphkészlet/.

#AMD #Intel Core i5 #intel.FM2.am3+
2012. nov. 27. 20:28
 1/8 anonim válasza:
64%

Olyan lapot kell venni amit támogat a CPU-d.

pl. 1155-ös lapba i3 i5 proci jó cask

2012. nov. 27. 20:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én AMD párti vagyok mivel így kevesebb pénzből is lehet jó gépet csinálni.

játékra nem fontos I7 CPU-t venni mivel egy 30E FT-os AMD CPU-val is gyönyörűen megy minden

én AM3+ lapot ajánlok

2012. nov. 27. 20:35
 3/8 Panda Péter ***** válasza:
59%

ha olcsón kell: FM2

ha drágábban is lehet: lga1155

az AM3+ kihaló foglalat, pénzkidobás most beruházni rá. az FM1 meg már ki is halt.

2012. nov. 27. 20:37
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

ezt nem igazán értem.

az hogy kihaló foglalat CPU-t még ugyan úgy be lehet szerezni hozzá.

és nem hiszem hogy még egy ideig szügség lesz 6 vagy esetleg 8 magos CPU-ra. vagy új foglalatra

szerintem felesleges várni hogy majd jön valamikor új foglalat. én sem vártam az AM3+-ra és mégis megy minden a gépemen.

nem kötekedésből mondom csak egy magánvélemény.

2012. nov. 27. 20:44
 5/8 anonim ***** válasza:
22%

"pl. 1155-ös lapba i3 i5 proci jó cask"

Szerintem meg nem "cask" azok :)

2012. nov. 27. 20:45
 6/8 anonim válasza:
68%
Taníts mester :(( pl-t mondtam cask :)
2012. nov. 27. 20:50
 7/8 anonim ***** válasza:
29%

Oké, hogy példa, de akkor se lesz helyes, hiszen ott a csak. i3-ból(clarkdale), meg i5-ből(clarkdale, lynnfield) se csak SB/IB van, meg azokból is ennél a két családnál több van.

"az hogy kihaló foglalat CPU-t még ugyan úgy be lehet szerezni hozzá. "

Saját meglátásom szerint van benne igazság. Az AM3+ nem kap semmi újat, a mostaniak meg sokat esznek teljesítményükhöz mérten. Persze LGA1155-nek is vége, de intel vonalon még nincs meg az utód, és fogyasztás meg teljesítmény tekintetében is jobban vizsgázik.

2012. nov. 27. 20:59
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Éppen ezért érdekelne a véleményetek,hogy melyik lapcsaládnak van jövője melyiket viszik tovább amd oldalon vagy intel oldalon, amit még később jó lappal(LGA 1155 vagy AM3+/FM2) tudok fejleszteni és 1 max 2 évig még kapok hozzá jó procit.Az FM1-et én sem hiszem hogy sokáig húzza.

Lapra és procira szánnék 20-30 e /db körül.

2012. nov. 28. 05:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!