Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A laptop melyik részén találha...

A laptop melyik részén található a kondenzátor, miről ismerem fel?

Figyelt kérdés
A laptop szerelő kulcson kívül kell valami még a kiemeléséhez, szereléséhez?

2012. nov. 26. 12:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
2 laptop árán? Nem tudhatod, lehet, hogy nekem még ez is megéri, megéri, mert ez a gép nekem értékesebb, mint 100 másik, és mert legalább egyszer az életben nem szorulnék senkire. Az elmélettel meg nem hiszem, hogy sokat érnék jelen esetben, de eddigi megfigyeléseim szerint sehol sem. Mindenütt kőkemény gyakorlatra van szükség.
2012. nov. 26. 13:52
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Tanulj elektronikát néhány évig az alapoktól, aztán te is megérted, milyen nevetséges vagy most a minden alapot nélkülöző önbizalmaddal.

A Kondenzátort nem tudom hogyan képzeled el. Ez nem egy fődarab, több tucat lehet egy laptopban, az alaplap teljes területén bárhol. Lehetséges formái:

[link]

2012. nov. 26. 13:56
 13/19 anonim ***** válasza:

Na most van elegem

laptop szerelő kulcs nem létezik (esetleg villáskulcs de avval nem lehet laptopot szerelni)

csavarhúzónak nevezzük :amire te gondolsz az torz csavarhuzonak nevezik és több tipusa van [link]

Condenzátor : ebböl is több millio fajta és tipusu értékü létezik

[link]

És ha valoban ugy gondolod hogy a hibát egy condenzátor okozza akor evvel a müszerrel ki tudod mérni

persze ahhoz ki kell egyesével forrazdgatni : [link]

És a táblázat segitségével kiszámolni a valos értéket

És amivel ki tudod forrasztani: [link]

És végezetül ajánlok neked egy üzletet ahol hobby áromköröket tudsz rendelni

és egy olcso multimétert: [link]

[link]

sok sikert kivánok :)

[link]

2012. nov. 26. 14:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha olyan sokat ér a géped, akkor minek barmolnád szét? De tőlem nyugodtan kezdj hozzá, és menj a fejed után, aztán hátha eléred azt is, hogy a szervizes se tudjon rajta segíteni. Az meg, hogy szerinted elmélet nélkül bármit is kezdhetsz egyszerűen nevetséges, komolyan mit gondolsz, hogy terveznek egy elektronikai terméket? hááát őőőő rakok bele egy kicsi kondenzátort mert szép kerek, rakok bele ledeket, hogy villogjon, meg még ellenállásokat is, hogy meg legyen a színkavalkád...
2012. nov. 26. 14:04
 15/19 anonim ***** válasza:

# 14/14 ma 14:04

:D de jó lenne ha igy lenne

Én egy 3D s led tv t szeretnék

És még kondenzátorom is van:D

2012. nov. 26. 14:32
 16/19 anonim ***** válasza:
A pixeleket babrás lesz felragasztgatni......:)
2012. nov. 26. 15:12
 17/19 A kérdező kommentje:

A linkeket köszönöm. Átböngésztem és még átgondolom.

De mondjuk sokat nem segített.

Meg is mondom miért:

1-es: azt a csavarhúzót ismerem, csak a nevét nem tudtam, így bármikor tudok vásárolni egyet.

2-es: meg mondjuk lerövidíthetted volna, hogy csak a laptop kondenzátorokat adja ki. Nyilván én is tudom, nem csak a laptopokban vannak kondenzátorok, ezért most böngésszek át a tv-től a hűtőig mindent? Attól még nem fogom tudni, hogy most mit kell csinálnom.

3-as: fogalmam sincs, hogy mi a neve és hogy kell használni.

4-es: ua. a helyzet

5-6: nincs pénzem felesleges cuccokat rendelni, amikkel nem jutok előrébb.

7-es: pont erről beszéltem: ez általános elmélet. Én hiába fúvom kívülről, hogy mi az áram ("A vezető anyagokban az elektronok tömeges áramlása"), attól még nem fogok tudni szerelni. Ellenben az aki ezt nem tudja ugyan meghatározni, de tudja mit hova kell tenni, az fog. Ugyanaz a helyzet, mint a a vadászatnál: nem kell zoológusnak lennem, ahhoz hogy jó vadász legyek, de zoológusként még nem fogok tudni vadászni.

Az elmélettel kapcsolatban arra céloztam, hogy én is tanultam (tanulok) emelt szintű fizikát, kémiát gyakorlatilag mégsem érek vele semmit.

Az önbizalommal kapcsolatban: az valójában 0, azért is kértem segítséget, de legalább a kézügyességben 2 év zongorázás, kézimunkázás, festészet után talán csöppet jobb vagyok, mint egy átlag szervizes.

2012. nov. 26. 16:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Roppant idegesítő vagy, hátha még nem mondták és így nem tudsz róla. Töröltem a kérdést a listámból. Kellemes kézimunkázást. Szia.
2012. nov. 26. 17:52
 19/19 A kérdező kommentje:
Hála Istennek. Talán most már jön valaki, aki szívből segíteni akar. :)
2012. nov. 26. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!