Szélesvásznú 16:9-es monitor vagy a 4:3-as a jobb?
Nekem 16:9-es van. Melyik a kényelmesebb a szemednek..te döntesz..
Szerintem a szélesvásznú a jobb, mert jobban illeszkedik a látóteredbe. Eleinte meg kellett szokni, de nekem jobb!
Mostanság a 16:9 a divat, filmekhez ez a jobb, játékoknál még a 4:3. Hogy ez meddig lesz így?
Inkább 16:9, mert újabb.
Én a 4-3ra szavazok, mert nekem laptopon nagyon zavaró néha a 16-9, mert nem férnek ki az oldalak a képernyőre, jó, 15s kijelző, de 1280x800as felbontásban elég apró betűkkel vannak...
Elsődlegesen gondold át, mire fog kelleni, digitális munkához (photoshop), filmhez 16-9, játékokhoz, szövegszerkesztéshez, videószerkesztéshez sztem 4-3 tökéletes...
Én 2 hónapja cseréltem le a 4:3 monitorom egy 22 inches szélesvásznúra és nagyon tetszik, Vista/7 jobban megy a Wide monitorokhoz pl.: Oldalsáv. Ezeken a monitorokon szokott lenni olyan gomb, hogy a képet középre tolja és a két szélét "levágja" így játék közben olyan mint a 4:3, a mai játékok támogatják a Wide-ot.
Kép1. [link]
Kép2. [link]
Én is windows7-et használok 4:3-as TFT-vel, és sokkal jobban szeretem mint xp-t, nem látszik a 16:9 hiánya, viszont ha következő monitorom 16:9-es lesz. Előnye sok van, és mivel minden a wide-felé halad, lassan nem is lesz hátránya.
Laptopon meg azér pici sokminden wide-on, mert az kisebb mint egy asztali képernyő.
16:9 !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!