Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem akar betöltődni a...

Miért nem akar betöltődni a Windows XP? Mi lehet az ismétlődő, ütemezett kattogás, amit betöltődéskor, betöltődés helyett hallok? (Részletek lentebb. )

Figyelt kérdés

Van egy régi, 2004-es beszerzésű számítógépünk.

Pentium 3, talán Pentium 4. Nem tudom. Windows XP operációs rendszer fut rajta. Ha éppen fut, mert egy idő óta nem mindig akaródzok neki elindulni.

Bekapcsolás után a szokásos módon megjelenik a képernyőn az XP betöltődéskor szokásos képe, de egy idő után a gép csak el kezd, halkan és ütemezetten kattogni, és mintha végtelen ciklusba kerülne, mert nem történik semmi változás.

Nem töltődik be a rendszer.

Először arra gondoltam, hogy talán a vincseszterrel történhetett valami, de mivel néha elindul, néha meg nem, gondolom más baja lehet. (???)

Azt tapasztaltam, hogy ha a házat kicsit megmozgatom (picit felemelve, max. 0,5 cm magasságból visszakoccantom a polcra), akkor néha kiugrik a szokásos kattogós ciklusából és elkezdi betölteni a Windowst.

Szétszedtem a házat, mert laikusként arra gondoltam, hogy talán valamilyen érintkezési hiba lehet, esetleg szétcsúsztak vezetékek... de semmit nem találtam.

Mégis csak a vincseszterrel lenne baj?

Szerintetek?

Van valakinek hasonló tapasztalata?

Hogyan lehetne ezt orvosolni?

Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni.

2012. nov. 23. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha kattog tuti vinyóbaja van. Több mint valószínű h meghalt, de előtte húzd szét a vinyót meg az alaplapból is húzdki a vinyó kábeleit. Szedd ki a vinyót a gépből kicsit mozgasd meg meg egy kcisit az ujjaddal kocogtasd meg. Tedd vissza ha úgy se jó meghalt.
2012. nov. 23. 13:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Kattogás: winchester rossz, ments le mindent és cseréld ki, az öt évnél régebbiekkel már komoly gondok vannak. A tied nyolc éves.
2012. nov. 23. 13:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Merevlemez

Kábelcsere

Hard Disk Sentinel

[link]

2012. nov. 23. 13:49
 4/5 anonim ***** válasza:
2012. nov. 23. 13:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Aranyos!

"Triviális, de mit tegyünk akkor, ha kattog a merevlemez (vagy épp sípol)? Vadul mentsük az adatainkat, majd ha van rá lehetõségünk, toljuk a garancialevelet az eladó arcába".

2012. nov. 23. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!