Miért nem akar betöltődni a Windows XP? Mi lehet az ismétlődő, ütemezett kattogás, amit betöltődéskor, betöltődés helyett hallok? (Részletek lentebb. )
Van egy régi, 2004-es beszerzésű számítógépünk.
Pentium 3, talán Pentium 4. Nem tudom. Windows XP operációs rendszer fut rajta. Ha éppen fut, mert egy idő óta nem mindig akaródzok neki elindulni.
Bekapcsolás után a szokásos módon megjelenik a képernyőn az XP betöltődéskor szokásos képe, de egy idő után a gép csak el kezd, halkan és ütemezetten kattogni, és mintha végtelen ciklusba kerülne, mert nem történik semmi változás.
Nem töltődik be a rendszer.
Először arra gondoltam, hogy talán a vincseszterrel történhetett valami, de mivel néha elindul, néha meg nem, gondolom más baja lehet. (???)
Azt tapasztaltam, hogy ha a házat kicsit megmozgatom (picit felemelve, max. 0,5 cm magasságból visszakoccantom a polcra), akkor néha kiugrik a szokásos kattogós ciklusából és elkezdi betölteni a Windowst.
Szétszedtem a házat, mert laikusként arra gondoltam, hogy talán valamilyen érintkezési hiba lehet, esetleg szétcsúsztak vezetékek... de semmit nem találtam.
Mégis csak a vincseszterrel lenne baj?
Szerintetek?
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Hogyan lehetne ezt orvosolni?
Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni.
Aranyos!
"Triviális, de mit tegyünk akkor, ha kattog a merevlemez (vagy épp sípol)? Vadul mentsük az adatainkat, majd ha van rá lehetõségünk, toljuk a garancialevelet az eladó arcába".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!