Egy 40gb os winchesternél mennyivel fogyaszt többet egy 500gb. os? Áramfogyasztásra értem.
Hát ennyi adatból nem lehet pontosan megmondani. A WD is gyárt normáls és energia takarékos meghajtókat is.
A winyók nagyjából 5-7 W-ot fogyasztanak, így a kettő közötti különbség eltörül a proci 90 W-ja mellett, szóval kár vele foglalkozni.
Régen ilyen 18W*-al számolták a HDD-ket ha jól emlékszem, simán lehet, hogy egy mai új kevesebbet fogyaszt mint az akkoriak. Ha a fogyasztás szempont, akkor ott vannak a 2.5"-os meghajtók, azok jóval kevesebbet esznek, nem beszélve egy SSD-ről.
Megkerestem régi 2009-es hivatkozást, ott 8-13W fogyasztást írtak akkor HDD-k alapján.
Most megnéztem a legutolsó WD Black Caviar széria specifikációját, ott az 500-as HDD 6W fogyasztás van megadva írásnál, 5.6W olvasásnál minden más esetben kisebb.
*Persze az egy maximum elméleti, ennél kevesebbet evett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!