Két vinyót HDD-t 1 gépbe hogy kell berakni?
próbálom elmagyarázni érthetően :
kipurcant egy régi gép, és a merevlemezen "HDD"-n sok adat maradt, na átraktam a 2-es gépbe, de a 2 es gépböl nem vettem ki a HDD-t .. a régin még rajta van a xp,
lényeg a lényeg, berakom a purcant gépből a hdd-t a 2-es gép vinyója mellé, bekapcsolom a gépet, és kéri az xp lemezt, a biosba átállítottam, hogy a 1 hdd-t bootolja, több variációt is kipróbáltam de akkor is csak az xp lemezt, kéri, hogy lehetne ezt megoldani ?:) remélem érhető voltam :) válaszokat várom
nagyon köszönöm előre is :)
IDE
a IDE kábelre csatlakoztattam ezt a vinyót is, mert sok hely van még rajta,,
vagy másik kábelre kell ? van az alaplapon annyi foglalat ?
IDE:
A winyo hátulján a csatlakozóknál találsz egy JUMPER-t (pici kis pöcök, ami két kis üskét köt össze)
A winyón rajta van, hogy ezt hogyan kell állítai (hova kell rakni), hogy "master" , "slave" , "cable select" legyyen.
Az átrakott winyón állítsd "SLAVE" - ra ezt, és úgy rakd ugyanarra a kábelre, amelyiken a fő winyó is van.
80 eres IDE/ATA kábel esetén a "MASTER" van a kábel legvégén.
BIOS - ban ide0 legyen a BOOT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!