A processzor túlmelegedik, de miért?
A processzorom túlmelegszik pedig már a hűtő pasztát is lecseréltem rajta, a hűtő tökéletesen működik. SpeedFan program szerint 58-71 °C körül van mindig, a paszta lecserélése előtt meg 71-120 °C volt.
Mindig újraindult a csere előtt, de most megint csinálja, mit tegyek?
(Bocsi a regényért) :D
Húzva van a proci? Esetleg az előírtnál nagyobb feszültséget kap (BIOS beállítás).
Vagy kicsi a hűtőborda és nem tudja elvezetni a hőt, vagy a ventilátor nem forog rendesen, vagy a hűtőborda nem fekszik föl a proci hűtőfelületére rendesen.
nah megtakarítottam és most beállt 60 °C alá a hőmérséklet
már csak az a kérdésem hogy ennél lejjebb hogy vihetném?
Lecseréled a procsi és a hűtő közti pasztát. - számtech. boltokba meg szokták tenni, nekem egy ezresért adtak egy nagy tubussal - Az előzőt gondosan el kell távlolítani persze. Rá szokták írni valamiben a paszta tubusára hogy milyen a hővezetőkéssége, de erről nem sokat tudok mi a jó a processzornak.
Illetve szétszeded a ventit óvatosan, és kipucolod, műszerolajjal (NEM étkezési!), az is segíteni szokott. De mielőtt szétszednéd, előtte pörgesd meg kézzel, és nézd meg mennyire akad, hogy tényleg szükséges-e vagy sem.
Ha ez sem segít, akkor vegyél rá zsír új hűtőt - akkor már húzni is lehetne akár. Lényeg hogy minél nagyobb hűtőfelülete legyen, nem tudom rá szokták-e írni vagy sem.
Ha ez sem válik be, akkor válts vízhűtésre, ez viszont macerás, és költséges - nincs benne tapasztalatom egyáltalán. Ott egy köztponti hűtőn megy át a proci, alaplap, a videókari, esetleg a vinó(k) hűtése, és csak egy helyen kell pucolni, törődni vele. Viszont nem tudom hogy milyen gyakran kell a vizet cserélni stb ...
Ha ez sem válna be akkor jöhet a folyékony nitrogén ... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!