Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A processzor túlmelegedik, de...

A processzor túlmelegedik, de miért?

Figyelt kérdés

A processzorom túlmelegszik pedig már a hűtő pasztát is lecseréltem rajta, a hűtő tökéletesen működik. SpeedFan program szerint 58-71 °C körül van mindig, a paszta lecserélése előtt meg 71-120 °C volt.

Mindig újraindult a csere előtt, de most megint csinálja, mit tegyek?

(Bocsi a regényért) :D

2009. aug. 16. 17:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Húzva van a proci? Esetleg az előírtnál nagyobb feszültséget kap (BIOS beállítás).

Vagy kicsi a hűtőborda és nem tudja elvezetni a hőt, vagy a ventilátor nem forog rendesen, vagy a hűtőborda nem fekszik föl a proci hűtőfelületére rendesen.

2009. aug. 16. 17:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Vagy a processzor és a hűtő közti krémet kell kicserélned, vagy a ventit kipucolni, mert az is okozhat ilyen gondot.
2009. aug. 16. 18:34
 3/7 A kérdező kommentje:
nincs húzva a proci (állítólag nem tesz jót neki) a bios-ba nem nyúltam a feszültséghez, egy picit poros a hűtőbordázat, megtakarítom és megnézem úgy a °C-ot
2009. aug. 16. 19:08
 4/7 A kérdező kommentje:

nah megtakarítottam és most beállt 60 °C alá a hőmérséklet

már csak az a kérdésem hogy ennél lejjebb hogy vihetném?

2009. aug. 16. 19:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Lecseréled a procsi és a hűtő közti pasztát. - számtech. boltokba meg szokták tenni, nekem egy ezresért adtak egy nagy tubussal - Az előzőt gondosan el kell távlolítani persze. Rá szokták írni valamiben a paszta tubusára hogy milyen a hővezetőkéssége, de erről nem sokat tudok mi a jó a processzornak.

Illetve szétszeded a ventit óvatosan, és kipucolod, műszerolajjal (NEM étkezési!), az is segíteni szokott. De mielőtt szétszednéd, előtte pörgesd meg kézzel, és nézd meg mennyire akad, hogy tényleg szükséges-e vagy sem.

Ha ez sem segít, akkor vegyél rá zsír új hűtőt - akkor már húzni is lehetne akár. Lényeg hogy minél nagyobb hűtőfelülete legyen, nem tudom rá szokták-e írni vagy sem.

Ha ez sem válik be, akkor válts vízhűtésre, ez viszont macerás, és költséges - nincs benne tapasztalatom egyáltalán. Ott egy köztponti hűtőn megy át a proci, alaplap, a videókari, esetleg a vinó(k) hűtése, és csak egy helyen kell pucolni, törődni vele. Viszont nem tudom hogy milyen gyakran kell a vizet cserélni stb ...

Ha ez sem válna be akkor jöhet a folyékony nitrogén ... :D

2009. aug. 16. 22:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Előzőhöz: mármint megolajozni kell műszerolajjal, nem kipucolni, csak hülyén írtam.
2009. aug. 16. 23:31
 7/7 A kérdező kommentje:
okés, köszi a válaszokat, a paszta ki lett cserélve, de asszem veszek másik hűtőt rá
2009. aug. 22. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!