Milyen videókártyát vegyek a jelenlegi konfigomba? (Többi lent)
Először is kezdeném azzal hogy nagyon zöldfülű vagyok a témában. Nem rég kezdtem el foglalkozni a pc-kel. Így ha valami hülyeséget kérdeznék ne szóljatok le :)
A jelenlegi konfigom:
Proci:Amd Phenom X3 8450 3 mag 2.2ghz
RAM:4gb ddr2 800mhz (ez nem sokára 8gb lesz)
Alaplap:Asus A3M
Táp:400W
2 db kártyán gondolkozom: gtx550 Ti vagy HD 7770
Ami fontos hogy most nem szeretnék nagyobb tápot venni, lényeges szempont a kártya fogyasztása. Melyik jobb és miért? Természetesen a teljesítmény a legfontosabb.
Még arra lennék kíváncsi hogy nekem az alaplapom PCI-E 2.0-ás, de néztem újjabb kártyákat is amik már PCI-E 3.0-ak. Mi a különbség. Esetleg majd ha nagyobbra szeretnék váltani jók lesznek ezek a kártyát az alaplapomba?
A HD7770 SOKKAL erősebb!
Másrészt pedig kéne tudjuk a táp márkáját és típusát is,mert egy noname táp sok bajokat is okozhat a későbbiekben.
Ami még fontos hogy játékra kell a gépezet, így fontos a kártyák támogatotsága is.
A táp....na a márkát direkt hagytam ki, mert most ha leírom majd leszóltok. Na szóval, Codegen 400W. Tudom hogy bénácska táp ,majd le is cserélem, de egyenlőre a kártyára ruházok be.
Felső táposba inkább: FSP Hexa 400W/500W, Chieftec CTG-400/450
Alsóba is: Chieftec CTG-500, Corsair CX 430 Bronze
Ha jól értem a fenti utolsó kérdésre. A 2.0-ás és 3.0-ás szabvány között az elméleti maximum a különbség, ez gyakorlatban nem fog meglátszódni ezeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!