Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SOS! Hogyan tudom a laptopon...

SOS! Hogyan tudom a laptopon beállítani a külső monitort ha a kijelzője elromlott?

Figyelt kérdés
Addig meg van hogy f8-at nyomok, és vga mód engedélyezését választom. Akkor be jön a kép a külső monitoron, és úgy is marad. De innentől hogyan tudom beállítani hogy minden indításkor itt jelenjen meg a kép?
2012. nov. 20. 20:08
 1/2 Mr. V. ***** válasza:

Csökkentett módban töröld a videókártyát, vagy tiltsd le.

Ebben az esetben elvileg VGA módban indul a gép, ami mindkét kijelzőn megjelenik. Ha újra akarja telepíteni, akkor ne hagyd, vagy csak a legkisebb (640x480) felbontásra állítsd.

Ha nagyon nem boldogulsz, de van még egy gép (és net) a közelben, akkor VGA módban tegyél be automatikus indításba egy távirányító progit (Ammyy Admin, TeamViewer, ...) és a normál indítás után lépj fel külső gépről a hibásra és állítsd át!

A legtöbb videókártya saját szoftvere (nem MS, hanem ATI, NVidia, ...) képes külön kezelni a 2 képernyőt, amit a saját programában lehet beállítani, ill. ha már el is indult a gép (távirányítós megoldás), akkor jó esetben a felbontás-állító ablakon be lehet azt is állítani, hogy melyik legyen az elsődleges képernyő.

2012. nov. 20. 21:08
 2/2 A kérdező kommentje:

Mobilinternetem van így gondolom a távirányító program nem használható, mivel csak az egyik gép csatlakozik a nethez. Szólj ha tévedek...

Vga módban el tudom indítani a gépet, de ha felbontást állítok vagy frissítem a monitor illesztőprogramját azonnal elmegy a kép. Csak vga módban tudom használni innentől a gépem? Nem találom azt hogy hol tudnám beállítania külső monitort elsődlegesnek :/ Bocsi, de nem igazán értek a gépekhez...

2012. nov. 21. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!