Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor magok optimalizálása?

Processzor magok optimalizálása?

Figyelt kérdés
Nemrég olvastam egy programról, nevén nevezve AMD dual core optimizer. A lényege, hogy a kétmagos processzorokat gyorsítja, azzal hogy optimalizálja a processzor magok használatát. A kérdésem: Létezik-e olyan program, ami ráveszi az alkalmazásokat, hogy több processzormagot is használjanak? Tehát mondjuk egy olyan régi program, ami csak 1 vagy max 2 logikai magot tud hasznosítani, az igénybe vehesse pl. egy fx-8120 esetén az összes magot?
2012. nov. 20. 19:00
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Valóban létezik ilyen program, de utolsó kiadás több mint négy éves és csak XP-re van.
2012. nov. 20. 19:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Valahogy úgy képzelném el, hogy a program virtualizálja (ha nem mondok hülyeséget, vagy ez a megfelelő szó) az általam megnyitott alkalmazást, amit mondjuk én választok ki, hogy mi az, és az alkalmazás a programon keresztül használhatja az összes logikai magot. Win7-re nincs ilyesmi? Vagy az amit XP-re adtak ki Win7-en nem használható? Mi a neve?
2012. nov. 20. 19:07
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem felejtsd el, biztos hogy nem FX-hez fejlesztették, tedd fel a win8-at, bár szerintem win7-tel sincs semmi baja.

[link]

2012. nov. 20. 19:09
 4/7 A kérdező kommentje:
De attól mert ez dual core-hoz van még működne több mint két magos processzorral is? Nem azt mondtam, hogy pont ez a program jó-e, csak hogy létezik-e esetleg ezen kívül egy olyan, amivel a programok az összes magot használni tudják?
2012. nov. 20. 19:11
 5/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
90%

ez nem igy megy sajnos

ha "virtualizálni" lehetne "bármenyi magra bármit" akkor mért kéne ugy irni a programokat hogy többmagot kihasnzálják?:)

2012. nov. 20. 19:30
 6/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
90%

amugy ez az optimizer is ahogy látom én ugy vélem ez sem azt csinálja hogy 1 magos programot 2 magra "helyezi" hanem ami 2 magot használ azt jobban optimizálja vagyis aprobb technikai lassulásokat javit

amit valószinü már ujab procik alapból kijavitanak és ezért nem véletlen hogy 2008 óta nicsn fejlesztve

2012. nov. 20. 19:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Én csak arra gondoltam, hogy egy virtuális gépen futtatná azt a bizonyos programot amit szeretnék, és a virtuális gépen keresztül kapná meg az összes elérhető magot. Ez semmiképp nem lehetséges?
2012. nov. 30. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!