Milyen táp kellhet az új alaplapomhoz és vajon mennyi?
Egy Asrock H61M-VS típusú alaplapot vettem [link]
És szeretném megtudni milyen táp illik bele. Van valaki aki a mellékelt linken szereplő kép alapján meg tudja mondani, hogy ha bemegyek a boltba, mit mondjak, milyen csatlakozóval ellátott tápra van szükségem? Egy szakemberrel már beszéltem és ha minden igaz egy 300W-os táp megfelelő lesz ahhoz a konstrukcióhoz, amit összeállítok. Szerintetek milyen árban kell gondolkodnom, mire számítsak?
nem az alaplaptól függ mekkora táp szükséges ha nem cpu+vga
szval milyen videokártya?
és milyen proci?
Az számítógépének javasolt minimális tápegysége 600 wattos...
És van egy phenom II x4-esem, 4 gb rammal és egy HD 7770-el, ne vicceljünk már, egy 250 wattos Enermax elvinné simán.
Tényleg nagyon jó kalkulátor.
phenom x4 max fogyasztásához mondjuk lehet nem elég egy Sandy Bridge i5-ős procihoz elég mert úgye energia takarékosabb kevesebbet eszik
azért egy fsp hexa 400 w minimum szerintem nem árt..
de igy látatlanban hogy még procit meg vga-t sem ír az illető sokat elárúl mivel a lapnak nem sokk köze van a nagymértékű fogyasztáshoz
Az egy dolog, mennyit hoz, fogyasztásmérővel már mértem. De van róla teszt is:
Láthatod, hogy 142 watt a 7770, és ez a teljes rendszer fogyasztása, amit felvesz a konnektorból.
Ha figyelembe vesszük a hatásfokot, akkor a fogyasztás kb 120 watt, az én processzorom rosszabb energiagazdálkodással rendelkezik, mint a tesztben szereplő, szóval a gépem durván 160 wattot fogyaszt összesen. Ennek egy 250-es táp bőven elég lenne, ami jó minőségű, egy 300-as FSP SFX mini táp is jó lenne.
"Egy 350 wattos minőségi tápegység minden egy vga-s rendszernek elég. Be Quiet Straight Power 350W, Enermax 360, SeaSonic 360, mindegyik elég bármihez, amiben egy VGA van"
Lehet úgy egy táp minőségi, hogy közben 12V-on mai viszonylatban gyenge, és egy olyan 450-es se lesz elég. A másik meg, hogy pl egy GTX 480 is 1 db 1 GPU-s kártya, még se kötném pl CX400-ra(SS-350ET bél).
Amúgy van 350-es Straight Power?
A konnektorból felvesz 430-at a rendszer, a teljes fogyasztás olyan 350 watt körül lehet, szóval ha egy táp elég erős 12 volton, akkor elviszi a GTX 480at.
Elírtam, az nem a Straight széria, hanem a System.
Straightből 450es a legkisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!