Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha csak alapfeszen akarok...

Ha csak alapfeszen akarok processzort tuningolni akkor elég a gyári hűtő egy jobb pasztával?

Figyelt kérdés

Egy AMD Athlon II X2 245 lenne az áldozat. Sikerült szereznem alá egy normális tuning lapot, és a héten fog megérkezni a 2x2 GB DDr3-as Corsair Vengeance mem kitem. Korábban már próbálkoztam a tuningjával, de mivel egy belépőszintű lap volt alatta 2x1 GB DDR2 GEiL ultrával nem voltam különösebben sikeres (a szintetikus tesztek és az intel burn hiba nélkül futottak, de a játékok alatt a hang hadart). Most másodszor is nekifutok, de a procc paszta terén most egy Arctic MX2 mellett tettem le a voksomat. Elég lesz avagy komolyabb hűtő kellene? Mint mondottam alapfeszen kizárólag!!

Előre is köszönet!

2012. nov. 19. 09:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Az is kérdéses, hogy a tulajdonodban lévő processzor milyen példány, mennyire engedi a tuningot, milyen stepping.

A paszta az hosszú távon jelentős, az MX2-es legnagyobb előnye nem a hővezetése, hanem az, hogy nem szárad be, mint a gyenge paszták. Ha nem pasztázol újra 2 évig, akkor sem lesz beszáradva, hanem megtartja hővezető képességét. A gyári hűtő alapfeszhez elég szokott lenni, kérdés, hogy a processzorod órajele alapfeszen feljebb vihető e.

2012. nov. 19. 09:39
 2/4 A kérdező kommentje:

Amikor próbálkoztam a régebbi lapommal (Gigabyte GA-MA78LM-S2), akkor az fsb-t gond nélkül felvittem 235-re 200-ról. Minden működött, még konvertálás is érezhetően gyorsabb volt, nem hibázott, de a játékoknál a fent említett hiba mindvégig jelen volt.

A procc mellesleg az alábbi:

ADX245OCK23GQ

2012. nov. 19. 09:43
 3/4 A kérdező kommentje:
A memóriát visszavettem a gyári 800MHz-re...ezt elfelejtettem! :)
2012. nov. 19. 09:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor nem egy Black Editionnel van dolgunk, ha az FSB-t kellett felvinni. Ez esetben lehet a lap a szűk keresztmetszet.
2012. nov. 19. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!