Hogy húzzak egy Sapphire HD 7770 GHz Editiont?
Valószínü hogy használtan nézegetsz..Jegelés annyit jelent hogy már le van foglalva valakinek és ha már elvitte neki vagy elpostázta az illtőnek törlik a hirdetést.Ez egy olyan dolog hogy aki nem tud azonnal tehát 1-2 napon belül fizetni vagy elmenni érte annak van ez a lehetőség ha komolyan gondolja a vevő és az eladó is benne van.Én amikor jegeltettem egy gépet 1 hónap után mentem érte.
Ha egy megfelelő a hűtése a kártyának,akkor adsz neki +10-20mhz-et MSI affterburnerrel.
LÉnyegében nagyobb hővel jár,de jelentős változás nem lesz max. néhol 1-5fps.
Az OC -esken komolyabb hűtő van. Overclock már magában az AMD Catalyst -ban is van, ami gyárilag települ.
Ez a "jegelve" dolgot meg én sem vágom.
Baja nem lesz,ha nem húzod kakivá.Adsz neki +10-15mhz meg a shadernek az ennyi.
Automatára állítod a ventit és elmented.Majd leteszed.Időnként ránézel a hőmérsékletére és ha 70 fölé megy akkor hagyd az egészet mert az már nem egészséges annyira.
Az AMD Catalyt-en keresztül is tudod húzni. A gyári OC általában 5% körüli, tehát nem nagy kunszt, annyit általában simán lehet húzni a sima kártákon is (sőt 10% sem szokott gondod okozni különösebb mókolás nélkül).
A HD7000-es szériában van egy védelem, ami leszabályozza a GPU-t, ha az elérte az előírt TDP keretet, tehát nagyobb húzás esetén leszabályoz, ha az soknak bizonyul. Erre is van egy PowerTune nevű technológia azaz a Catalyst-ban található overderive-ban már megjelenik egy teljesítmény csúszka, ami a TDP keretet módosítja +/- 20% között. Általában a videokártya tápellátása fel van készítve a +20% TDP-re is, így ez sem lehet nagy gond, ha nincs a kártyán gagyi hűtés vagy a ház is normálisan szellőzik.
A videomemóriák órajelét nem merném nagyon megtépni, de a GPU órajelét sem kell egekbe emelni +20% beállítással...szerintem egy 10-15% GPU tuning +5-10% TDP emeléssel és 5-10% VRAM emeléssel még biztonságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!