Vajon miért nem működik a laptopom?
Van egy HP 550-es Laptopom és eddig működött de egyszerűen csak nem kapcsol be. Világít az oldalán a töltő felett egy led de nem kapcsol be nem zúg, nem villog. Nulla életjel, csak világít ha kap áramot. Akár aksiról, akár vezetékről.
Előre is köszi!
Rá kell mérni a töltőjére ad e le áramot a dugónál.
Ha rádugod a notira és kigyullad a töltés jelző led akkr valszeg igen. De előfordul hogy tönkrement és kevés áramot ad le a töltéshez, de még a led kigyullad a töltőn.
Ha minden oké és mégsem tölt esetleg az aljzat törött.
Olyannal is találkoztam már hogy maga a bekacsoló gomb halt meg. Szétpattintottam a fedelét és kevés kontakt spray folyadékát az érintkezőre cseppentettem. Utána jó lett.
A gépen levő led nem gyulladna ki ha nem adna le elég áramot.
Nem egy párhuzamos ellenállás+led sorkötés van beiktatva a laptopba ami jelzi a töltést ;D
Ha világít, a töltő jó.
Ha még midnig nem kapcsol be esetleg lehet, hogy a bekapcs gomb ment sz.rrá. Vagy a vezérlő impulzus nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!