Asus X53KE-AP125 Notebookhoz keresnék drivereket, illetve ha van, akkor driverekhez való programokat is, . Tud ilyen lelő helyet esetleg vki?
Az alaplap verziója: F3KE, A wifi modulja pedig: Atheros AR5BXB7 A hivatalos honlapon csak Vista driverek érhetőek el, és azokból is csak a kamerához, meg a wifihez. Nekem win7hez kellene, vagy legalább xphez. Eddig neten én sehol nem találtam. Esetleg, ha használ vki ilyen laptopot és neki meg vannak hozzá a driver lemezek is az is nagyon jó lenne?
Még egy problémám lenne, h a ventije eléggé zúg...én eddig ilyet régi laptopoknál sem tapasztaltam ez ennél esetleg normális, vagy vigyem szervizbe?
Vista driverek nem jók hozzá? Ha más nincs az összetevők gyártói oldaláról kell drivert keríteni hozzá.
A zúgás idős gépnél normális. Én szét szoktam szedni, kiporolni és WD40-el befújom (egyesek szerint ezzel szentségtörést követek el, a tapasztalataim szerint eddig bevált a módszer)
A vista drivereit próbáltam alkalmazni én is, de sok haszna sajna nem volt neki.
Hűha...még asztalit bátran szétszedek, de laptopot már nem, viszont ez jó ötlet, megkérek vki hozzá értőt, h nehogy nagyobb galibát okozzak vele.
Az alkatrészek alapján az a bajom, h használtan vettem és nem tudom, h tulajdonképpen mik vannak benne.
De talán egy everest kimutatja a részleteket?
Az everest is jó lehet.
Én azt szoktam csinálni, hogy az ismeretlen eszközre az eszközkezelőben jobb gomb / tulajdonságok / részletek / hardver azonosítók. Ott lesznek olyan sorok amik tartalmaznak VID-et meg PID-et. Azokat google-be beírva elég jól meghatározhatók az eszközök.
Nem tudom a te notid milyen felépítésű, ha alul csak egy panelt kell leszedni, vagy az alja egyben van, de a billentyűzet alatt van a venti, akkor nem olyan nagy kaland a szétszerelés. Egyéb esetekben tényleg elég macerás lehet - mondjuk a szétszedéssel nem szokott gond lenni, csak amikor összeszerelés után kimarad egy félmarék csavar meg pár áramkör :D
Csavarozni kell alul egy panelt, de tegnap egy haver megnézte és még az sem biztos, h pont ott lesz a venti, de tuti, h az a baja, h koszos...már haver is ezt mondogatta, belefújt és ki is jött vmennyi por, de az még édes-kevés.
Viszont kell szereznünk ilyen csavarhúzót, mert nem volt nálunk. :D
Köszönöm a segítséget...majd mai nap rákeresek a drieverekre egyenként és értesítelek, h találtam-e! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!