Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ATi Mobility Radeon HD 5470...

ATi Mobility Radeon HD 5470 videókártya - miért "gyenge"?!

Figyelt kérdés
A laptopom már lassan másfél éve megvan, a fent említett videókártyával. Valamivel több, mint fél éve nehezen bírja a játékokat, például The Elder Scrolls V: Skyrim elfutott rajta szépen, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy akadt nagyon, ha levettem a grafikát teljesen akkor ugyan úgy. Próbálkoztam sok driverrel, nem oldották meg a problémát. Azóta nem játszottam komolyabb játékokkal, feladtam, viszont nem rég elkezdtem játszani Assassin's Creed-el, ami ugyan nem túl régi, de egyáltalán nem mondható új játéknak. Elfogadhatóan futott, időnként erőforrás igényes részeknél laggolt. Assassin's Creed 2-ben már igencsak akadozik, pedig igencsak futni kéne neki! A játék igényei(ajánlott): 2.6 ghz x2 processzor, 2 gb ram, Ati Radeon HD 4700+. A laptop pedig 2.4 ghz x2, 4 GB ram és 5470es videókari, a minimális processzor hátrány miatt nem panaszkodhatna! Ami érdekes, itt is, ha leviszem teljesen a grafikát (a minimum gépigényt nagyon meghaladja az én gépem specifikációja), ugyan úgy laggol! Semmi ötletem sincs, mit tehetnék. Láttam videókat is, elméletileg mire lenne képes a videókártya, de én sajnos hozzá közel foghatót sem tapasztalok. Bármi ötlet? (elnézést, hogy ilyen szörnyen fogalmaztam)
2012. nov. 12. 01:14
 1/6 Komplikato ***** válasza:

Érdekes a probléma, lehet, hogy a rendszer fárad el ennyire? Nem lehet, hogy megváltoztak az energiatakarékos beállítások és játék közben kapcsolgatja az órajelet vagy a CPU vagy a GPU? Az okozhat szaggatást. Vagy a CPU tartósan alacsony órajelénél lassulást.

Viszont ...

"A játék igényei(ajánlott): 2.6 ghz x2 processzor, 2 gb ram, Ati Radeon HD 4700+. A laptop pedig 2.4 ghz x2, 4 GB ram és 5470es videókari, ..."

Ezzel az a kis baj, hogy a HD4700+ az erős középkategória volt, a HD5400 meg gyenge alsó kategória, így hiába újabb, még így is lassabb.

Az előbbiben 640 stream proci van, az utóbbiban meg összesen 80!

2012. nov. 12. 01:45
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
kuka a laptopod ..
2012. nov. 12. 02:24
 3/6 anonim ***** válasza:

" A játék igényei(ajánlott): 2.6 ghz x2 processzor, 2 gb ram, Ati Radeon HD 4700+. A laptop pedig 2.4 ghz x2, 4 GB ram és 5470es videókari, a minimális processzor hátrány miatt nem panaszkodhatna!"

Nem is a proci a baj. A 4700+ az 5xxx szériában kb egy 5650/5670 felel meg, ráadásul a rendszerkövetelményben ASZTALI gépekről beszélnek, és egy asztaliba szánt 5470 teljesítménye eleve nagyobb, mint egy lapotopba rakotté.

Az hogy egy idő után lagol lehet a telepített programok miatt (pl valami program fogja egy kicsit a gépet a háttérben), esetleg HDD töredezettség, sőt az is lehet, hogy egyszerűen túl poros a laptop már, nincs megfelelő hűtése, és hamar túlmelegszik, visszakapcsol lassabb működésre.

2012. nov. 12. 07:29
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
2 magos kukás
2012. nov. 12. 12:33
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azon kaptam fel a fejem, hogy láttam olyan videót, amiben állítólag ilyen videókarival AC2-t felvétel közben is szebben lehetett játszani, mint ahogy nálam fut felvétel nélkül.

Az energiatakarékos móddal kapcsolatban korábban szétnéztem, Windows(7 home prem x64) beállításoknál átállítottam teljesítményre, a videókártya beállításokat is néztem.

A portalanítást/töredezettségmentesítést megpróbálom.

2012. nov. 12. 13:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Portalanítva lett, sokkal halkabb a hűtés, bár korábban sem volt hangos, nem is olyan meleg.

A probléma viszont az, hogy most viszont valamiért sokkal jobban akad minden, sőt, még ahogy írok, a betűket is kéve írja, 2-4 betűt egyben ír. AC2ben még a menü is laggol! o.O

2012. nov. 12. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!