ATi Mobility Radeon HD 5470 videókártya - miért "gyenge"?!
Érdekes a probléma, lehet, hogy a rendszer fárad el ennyire? Nem lehet, hogy megváltoztak az energiatakarékos beállítások és játék közben kapcsolgatja az órajelet vagy a CPU vagy a GPU? Az okozhat szaggatást. Vagy a CPU tartósan alacsony órajelénél lassulást.
Viszont ...
"A játék igényei(ajánlott): 2.6 ghz x2 processzor, 2 gb ram, Ati Radeon HD 4700+. A laptop pedig 2.4 ghz x2, 4 GB ram és 5470es videókari, ..."
Ezzel az a kis baj, hogy a HD4700+ az erős középkategória volt, a HD5400 meg gyenge alsó kategória, így hiába újabb, még így is lassabb.
Az előbbiben 640 stream proci van, az utóbbiban meg összesen 80!
" A játék igényei(ajánlott): 2.6 ghz x2 processzor, 2 gb ram, Ati Radeon HD 4700+. A laptop pedig 2.4 ghz x2, 4 GB ram és 5470es videókari, a minimális processzor hátrány miatt nem panaszkodhatna!"
Nem is a proci a baj. A 4700+ az 5xxx szériában kb egy 5650/5670 felel meg, ráadásul a rendszerkövetelményben ASZTALI gépekről beszélnek, és egy asztaliba szánt 5470 teljesítménye eleve nagyobb, mint egy lapotopba rakotté.
Az hogy egy idő után lagol lehet a telepített programok miatt (pl valami program fogja egy kicsit a gépet a háttérben), esetleg HDD töredezettség, sőt az is lehet, hogy egyszerűen túl poros a laptop már, nincs megfelelő hűtése, és hamar túlmelegszik, visszakapcsol lassabb működésre.
Köszönöm a válaszokat!
Azon kaptam fel a fejem, hogy láttam olyan videót, amiben állítólag ilyen videókarival AC2-t felvétel közben is szebben lehetett játszani, mint ahogy nálam fut felvétel nélkül.
Az energiatakarékos móddal kapcsolatban korábban szétnéztem, Windows(7 home prem x64) beállításoknál átállítottam teljesítményre, a videókártya beállításokat is néztem.
A portalanítást/töredezettségmentesítést megpróbálom.
Portalanítva lett, sokkal halkabb a hűtés, bár korábban sem volt hangos, nem is olyan meleg.
A probléma viszont az, hogy most viszont valamiért sokkal jobban akad minden, sőt, még ahogy írok, a betűket is kéve írja, 2-4 betűt egyben ír. AC2ben még a menü is laggol! o.O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!