Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet két darab nvidia 9600...

Lehet két darab nvidia 9600 gt-t sli be tenni?

Figyelt kérdés
adott egy 9600 gt 512 mb meg egy 9600 gt 1024 mb os kártya és ezeket raknám sli be . mármint ha képesek rá a kártyák . geforce.hu-n azt írják lehet sli be rakni. csak hogy nem gond -e ha az egyik 1 gigás a másik meg 512 megás.
2012. nov. 7. 23:09
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
az nvidiánál tudom hogy mi az amit nézni kell egy kártyánál az nvidiánál a 384 bites memóriaelérés az jónak számít, de atinál nemtudom hogy a 256bit az ugyanaz mint az nvidiánál vagy máshogy mérik. mert a mostani kártyám is 256 bites és ha ugyanaz akkor minek adjak ki egy kártyáért 60 ezret ha ugyanaz a buszsebessége lehet hogy a memóriafrekvencia a duplája mint nekem de attól még lehet olyan sebessége. mondom atihoz nem értek, régen az volt nekem és nagyot csalódtam bennük. tudom azóta változott és némelyik veri az nvidiát, de mit nézzek ténylegesen egy kártyánál?
2012. nov. 17. 18:40
 22/25 anonim ***** válasza:

oké vegyünk egy példát :

geforce gtx 660 ti 192 bit 2 gb

ati hd 7870 2 gb 256 bit

a memória sávszélesség nem fogja eldönteni feltétlenül a gpu-ban rejlő erőt ahogyan itt láthatod a 2 kártyának azonos a teljesítménye nagyából hiába 192 bit az nvidia attól még nem lesz győngébb mert a gpu-ban van az erő nem a memória sávszéleségében .. de az ati cirka 58 ezerért ad neked egy jó kártyát mikőzben az nvidia kb ugyan ezt a teljesítményt nyújtja de mynniért is mert ugye nem mindegy?? sokk vásárlónak igen nem mindegy mert nvida ezt a kártyát 80 ezer forint felet kinálja és az okosabb ember megkérdez inkább egy hozzá értőtt mert nincs annyi pénze hogy kidobálja az ablakon ahogy gondolom neked sem ezért ő jól fog járni mert kap egy jó teljesítmény ár/érték arányú kártyát kevesebb pénzből és kiröhögi a másikat "na te hülye ezt jól megszivtad nekem 20 ezerrel olcsóbb volt és még van ahól veri is a te kártyád" szval amig te ezeknek nem jársz utána és csak számokat írkálsz amit alapvetően azt sem tudod hogy milyen szerepet tölt be egy bizonyos alkatrésznél ne mond meg hogy a drágább az jobb is.

még 1 példa : intel proci vs amd i.3 2120 kb kerűl 38 ezerbe ami ugye nem 4 magos csak 2 mag+ 2 ht az az valós 4 magós alkalmazásokban elterül mint a kék bálna.amd phenom x4 945 20 ezer kb 4 magban úgy és ott veri oda ahova csak akarja és mennyit sporoltál vele cirka 18 ezret tudod ez nem mindegy az embereknek hogy egy adot alkatrészért amire azt mondják ez a jó ez a marketing ezt mert drága nem feltéttlenűl a jobbat is jelenti de néz utána 1-2 tesztnek meglátod nem hülyeségeket írok részemről ennyi

2012. nov. 17. 19:02
 23/25 anonim ***** válasza:
vedd*
2012. nov. 17. 19:04
 24/25 anonim ***** válasza:

"alaplap: asus m4a89gtd pro usb3 "

Ahogy elnéztem az ASUS nem említi, hogy tudna támogat SLI-t.

"mert a mostani kártyám is 256 bites és ha ugyanaz akkor minek adjak ki egy kártyáért 60 ezret ha ugyanaz a buszsebessége"

Attól mert a membusz ugyan akkora a teljesítmény még merőben eltérő lehet két VGA-nál. Egy adatot ragadsz ki magába, de ennyiből nem fogod tudni megbecsülni a teljesítményt. Célszerű teszteket nézegetni, bár mai kártyákat nem hasonlítottak össze 9600GT-vel, de borítékolható, hogy manapság középkategóriás kártya oda vissza elveri.

2012. nov. 17. 19:37
 25/25 A kérdező kommentje:

valóban, nem találni arról infót hogy nvidia sli-t támogat-e csak ati crossfirex ről találtam. akkor maradok az atinál, és abból is ajánlottak pár jót pl 7870 lehet hogy megpróbálok egy 60ezres kártyát köszi a segítséget mindenkinek

.

2012. nov. 17. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!