Ha egyenként tudom megvenni az általam összeállított konfiguráció alkatrészeit, milyen sorendben vegyem?
Gondolom az lenne az első válasz hogy:
'Miért nem gyűjtöd rá össze a pénzt, és aztán összeraksz egy konfigot?'
- Mert NEM marad meg a pénz, úgyis elkőlteném nem vagyok jó gyűjtögető!
Az meg hogy mire meglesz a kész konfig, addigra már fele annyit nem fog érni, mint amennyiért vettem NEM érdekel! Mint ahogy az sem, hogy nem fog vinni minden játékot Full HD-n.
Amd am3+ konfigot néztem ki.
Havi: 10-30e Ft. ért tudom venni az alkatrészeket
Szóval ilyen sorrendben jó lenne?
1. Alaplap/Asrock 960gm-gs3 fx
2. Tápegység/FSP HEXA 400W
3. Gépház/ M-Tech FM12A-BK BLUE
4. Winyó/ Hitachi 500GB 16MB SATA2
5. Ram/ 2X4GB 1600Mhz dual channel
A drágábbak, és a lényegesebbek:
6. Proci/FX-6100 (vagy ha az 8120 lemegy addigra 30 alá akkor az lesz)
7. VGA(Ezt majd akkor választom ki, ha odaérek...)
Jó lesz ilyen sorrendben?
Értem a problémádat, én sem vagyok gyűjtögető típus...
Ha tényleg alkatrészenként veszed meg, akkor az értékállóbb alkatrészekkel kezdd. Nagyon helyes, hogy a VGA-t hagyod a végére.
A tápegység és a HDD legyen az első, aztán a RAM és a ház. Ezután vegyél lapot és hozzá procit. Utoljára pedig a VGA...
1. válaszoló, köszönöm szépen. :)
2. válaszoló, elolvastad a kérdést? Nem marad meg a kezemben a pénz! :D Ezért csak így tudok új konfigot venni. Most egy celeron gépem van.
Abban igazad van, hogy drágulhat. De lehet majd másik am3 cpu-t veszek majd. :)
A legfontosabb az alaplap kiválasztása, ez legyen az első, olyan alaplap kell ami erős processzorokat fogad
például i3 i5 i7 ( intel procik )
Ezekkel 5-10 évig nem lesz gondod
Alaplap-proci már is elment egy fél év...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!