Milyen számítógép konfigurációt válasszak 100. 000 Ft-ért?
Új gép összerakása előtt állok.A régi igencsak megérett a cserére.Százezer Ft a rászánható összeg.
Nemrég jelent meg az Intel Core i3-as procijának Ivy Bridge változata.Mivel a céges gépem is i3-assal szerelt,igaz az még Sandry Bridge architektúra,de nagyon bevált,emiatt döntenék annak újabb verziója mellett.Az első kérdés pont emiatt fogalmazódott meg bennem.Jó-e ehhez a procihoz egy 6-os sorozatú lapkakészlettel rendelkező alaplap,vagy ez már igényli a 7-est?És abból H-s,vagy Z-s lenne a célszerű?Jó lenne,ha tudná az USB 3.0-át is.
i3 Ivy alá B75 ami olcsó H77 kicsit drágább föleg a jobb verziók de az is jó
mire használnád otthoni felhasználás? semi játék vagy grafikai munka? mert akkor HD 4000 s APU is elég lehet és marad más dolgokra SSD pl.
Játékra nem lenne használva.Videók,filmek,zenék,e-könyvek konvertálása lenne a fő feladata és hogy mindevvel párhuzamosan lehessen netezni,vagy mindeközben zenét hallgatni,vagy képeket nézegetni.Vagyis a lényeg,hogy egymással párhuzamos,akár gépigényes feladatok is futhassanak.
Az új Ivy Bridge i3-3225 már HD-4000-es GPU-t tartalmaz.
igen 4000 t de mért irod le nekem:)?
amugy azon gondolkoztam multkor mért let ez a kódnevük:D
cpu world meg intel honlapja szerint
i3 3225 ez HD 4000 es
i3 3240 ez HD 2500 as
szóval érdekes a számozás:)
nem jobb let volna fordítva?:) mert így számozásból 40 van vëgén másiknak meg 25
pont elenkezöjére aszociálhatunk
de persze tudom órajelben nagyobb a 40 es
de akkor is... :)
Azt olvastam most a Prohardver tesztjében,hogy a HD-4000-est,csak a 3225-ös kapja meg,a többi a 2500-öst.Emiatt döntenék 3225-ös mellett.
Csak jó lenne vmi viszonylag korrekt árú,ám ehhez passzoló USB 3.0-át is tudó alaplapot találnom.
Memóriában a Kingston 2x2048Mb HuperX Blu 1600Mhz-jét gondoltam
Merevlemez: Seagate 1,5 Terrás lenne
DVD író,billentyűzet kellene még
Ház: Codegen Q3336-AZ 450W-os tápos verziója
Ez kb 100.000Ft,de az alaplap mozgatja az árat.
Amiket irsz az biztos nem 100ezer
ha csak nem 50ezres alaplapot veszel...
mindenesetre tápot házal ne vegyél semilyent
vegyél külön gépházat és FSP APN 350W tápot ez 8-9eze ez a legolcsóbb elfogadható táp
még ilyen HTPC kobfigba is ez kell ! iletve sokal minöségibb is mehetne de az már drágáb
tápnak akor is azt vedd amit irtam ha jót akarsz gépnek meg magadnak de hát te dolgod...
.
amugy 1500gb os merevlemez menyi? nem ártana 25ezrest keresni és nem valami 30-35ezres változatot
amugy 1000gb nemtudom mire nem elég és abból 17ezres van
Dvd író 5ezres is van samsung nec (te nemtudom mit néztél de a blue ray ami drága az 16ezer ami csak olvas)
alaplapnak meg irtam B75 öt néz
van usb 3 meg sata 3 rajtuk és 15ezer körül is vanak de 17ezer kõrül meg sok
belekel férjen konfig ugy hogy normális táp is legyen
háznak keresel valami tápnélküit aki tetszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!