Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen számítógép konfiguráció...

Milyen számítógép konfigurációt válasszak 100. 000 Ft-ért?

Figyelt kérdés

Új gép összerakása előtt állok.A régi igencsak megérett a cserére.Százezer Ft a rászánható összeg.

Nemrég jelent meg az Intel Core i3-as procijának Ivy Bridge változata.Mivel a céges gépem is i3-assal szerelt,igaz az még Sandry Bridge architektúra,de nagyon bevált,emiatt döntenék annak újabb verziója mellett.Az első kérdés pont emiatt fogalmazódott meg bennem.Jó-e ehhez a procihoz egy 6-os sorozatú lapkakészlettel rendelkező alaplap,vagy ez már igényli a 7-est?És abból H-s,vagy Z-s lenne a célszerű?Jó lenne,ha tudná az USB 3.0-át is.

2012. nov. 3. 17:33
 1/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

i3 Ivy alá B75 ami olcsó H77 kicsit drágább föleg a jobb verziók de az is jó

mire használnád otthoni felhasználás? semi játék vagy grafikai munka? mert akkor HD 4000 s APU is elég lehet és marad más dolgokra SSD pl.

2012. nov. 3. 17:36
 2/7 A kérdező kommentje:

Játékra nem lenne használva.Videók,filmek,zenék,e-könyvek konvertálása lenne a fő feladata és hogy mindevvel párhuzamosan lehessen netezni,vagy mindeközben zenét hallgatni,vagy képeket nézegetni.Vagyis a lényeg,hogy egymással párhuzamos,akár gépigényes feladatok is futhassanak.

Az új Ivy Bridge i3-3225 már HD-4000-es GPU-t tartalmaz.

2012. nov. 3. 17:51
 3/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

igen 4000 t de mért irod le nekem:)?

amugy azon gondolkoztam multkor mért let ez a kódnevük:D

cpu world meg intel honlapja szerint

i3 3225 ez HD 4000 es

i3 3240 ez HD 2500 as

szóval érdekes a számozás:)

nem jobb let volna fordítva?:) mert így számozásból 40 van vëgén másiknak meg 25

pont elenkezöjére aszociálhatunk

de persze tudom órajelben nagyobb a 40 es

de akkor is... :)

2012. nov. 3. 18:05
 4/7 A kérdező kommentje:

Azt olvastam most a Prohardver tesztjében,hogy a HD-4000-est,csak a 3225-ös kapja meg,a többi a 2500-öst.Emiatt döntenék 3225-ös mellett.

Csak jó lenne vmi viszonylag korrekt árú,ám ehhez passzoló USB 3.0-át is tudó alaplapot találnom.

Memóriában a Kingston 2x2048Mb HuperX Blu 1600Mhz-jét gondoltam

Merevlemez: Seagate 1,5 Terrás lenne

DVD író,billentyűzet kellene még

Ház: Codegen Q3336-AZ 450W-os tápos verziója

Ez kb 100.000Ft,de az alaplap mozgatja az árat.

2012. nov. 3. 18:11
 5/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Amiket irsz az biztos nem 100ezer

ha csak nem 50ezres alaplapot veszel...

mindenesetre tápot házal ne vegyél semilyent

vegyél külön gépházat és FSP APN 350W tápot ez 8-9eze ez a legolcsóbb elfogadható táp

még ilyen HTPC kobfigba is ez kell ! iletve sokal minöségibb is mehetne de az már drágáb

2012. nov. 3. 18:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát az Ipon gépösszerakója szerint viszont 100000Ft.Az alaplap valóban nem olcsó.Ha jó lenne a 6-os sorozat,akkor mondjuk egy ASUS P8H61-MX USB 3.0 korrekt áron lenne,viszont ,ha a 7-es sorozatú alaplap kell,akkor mondjuk az ASUS P8H77-MLE már dob az áron sajna.
2012. nov. 3. 18:26
 7/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

tápnak akor is azt vedd amit irtam ha jót akarsz gépnek meg magadnak de hát te dolgod...

.

amugy 1500gb os merevlemez menyi? nem ártana 25ezrest keresni és nem valami 30-35ezres változatot

amugy 1000gb nemtudom mire nem elég és abból 17ezres van

Dvd író 5ezres is van samsung nec (te nemtudom mit néztél de a blue ray ami drága az 16ezer ami csak olvas)

alaplapnak meg irtam B75 öt néz

van usb 3 meg sata 3 rajtuk és 15ezer körül is vanak de 17ezer kõrül meg sok

belekel férjen konfig ugy hogy normális táp is legyen

háznak keresel valami tápnélküit aki tetszik

2012. nov. 4. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!