Az ASUS vagy az ASRock alaplapok a jobbak, megbízhatóbbak?
Ezért engem ütni fognak majd, de vállalom.
Alsó árkategóriában szerintem megbízhatóságban egálban vannak vagy jobb picic az AsRock, de támogatásban biztosan jobb. (Bios, driver, CPU support, stb.) Eleve ezzel lett keresett a márka.
Közép kategóriában inkább Asus.
Felsőbb kategóriában 30-45K között szerintem egálban vannak, de AsRock ott olcsóbb, lásd Z77 chipsetes lapjait.
45K felett meg tuti Asus, pláne workstation, szerver lapok, meg a "karácsonyfa" jellegű extra kiépítésű dolgaik.
Régen ez nem így volt, az AsRock eleinte már mások által hanyagolt olcsó chipsetekre épített és sok gond volt a termékekkel, de akkor sem a gyártás miatt. Akkor még Asus leányvállalata volt. Aztán az egész fordult az Intel P35/G31 chipsetes lapjaiknál, és jó régóta önálló kínai cég, leszakadva az AsusTek taiwani cégéről.
Az Asus meg kb. pont akkor kezdett romlani és kezdték hanyagolni az olcsóbb lapjaikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!