Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik alaplap a jobb?

Melyik alaplap a jobb?

Figyelt kérdés

Egy gamer pc-ről lenne szó, erős videó kártyával, processzorral, és 16, esetleg később 32GB rammal.

Kérdés: Melyik lenne a jobb?

1. [link]

2.

[link]

2012. nov. 1. 17:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
ASUS
2012. nov. 1. 17:45
 2/12 anonim ***** válasza:
Akkor most fm1-es vagy s2011-es gépet veszel?
2012. nov. 1. 17:45
 3/12 A kérdező kommentje:
Hmm. Nem értem nagyon mit mondtál. Most tanulgatom a számítógép részeit komolyabban.
2012. nov. 1. 17:46
 4/12 P.O.C. ***** válasza:

Egyik se. Főleg az első, mivel az általa fogadott tokozású processzorok kifutó modellek.

Ha csak nem vagy valami verseny szerűen űzött tunning b*zi, nem szabad ennyit költeni alaplapra. Elhiszem hogy van pénzed, de akkor sem érdemes esztelenül szórni.

Másrészről ma meg ez után két évvel sem fognak a játékok 8 GB RAM -nál többet fogyasztani.

2012. nov. 1. 17:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Új gépet akarsz, mert akkor egyszerűbb, hogy leírod mennyi pénzed van rá, és összedobunk egyet :D
2012. nov. 1. 17:58
 6/12 anonim ***** válasza:

Első felesleges..Úgy mint a második..Minek 2 db PCIe egy APU rendszernek első sorban.Az egyik fm2 amibe APU való azaz VGA+Proci egyben a másikba meg egy 2011 tokozású proci való.

Az asus véleményem szerint ezeket az alaplapokat ilyen űber "gémereknek" tuning rendezvényekre tervezték ami felesleges.Véleményem szerint 5 db VGA-t senki sem tervez otthonra,talán még 2-t sem.Ennyi ram csík minek?Mind-mind felesleges.Lehet vele villogni de semmi hasznát nem veszed .Ha 2011 tokozásba vagy bármi ilyenbe gondolkodsz hogy rampage meg társai akkor az drága és felesleges lesz.Most látom az első mondatodat és arra jutottam hogy neked nincs sok fogalmad az egész gépésdiről már elnézésedet de ez konkrétan hülyeség amit írtál ezt én leírtam,bocsánatodat kérem de ez gondolom.

2012. nov. 1. 18:07
 7/12 A kérdező kommentje:
Egy olyan gamer gépet szeretnék összerakni, ami laggmentesen viszi majdnem az összes játékot full grafikán, mivel felszeretném venni őket videóra, szeretnék bele rakni avermedia felvevő kártyát, a sok RAM azért kell mert after effectsel komolyabban szórakozok és kell nekem a gyorsaság, egy vízhűtéses processzor hűtőt szeretnék belerakni, annyi +hűtővel, amennyi elegendő lehet, 2TB HDD + 100Gb SSD, Blu-ray optikai meghajtó(nem fontos de jól jön), Egy táp ami bírja a 24/7es bekapcsolást akár. A processzor meg olyan gyors legyen amennyire kelljen. Videó kártyából nem tudom, hogy jó-e a kettő van belőle, de elég egy is csak legyen erős, és a gépház legyen szép, porszűrős, és könnyen hűthető. Nagyon komoly gépet szeretnék összeállítani és nem 1-2 hónap alatt. Nem nagyon értek még mindenhez ezért teszek fel ennyi kérdést. Megszeretném tanulni az alkatrészeket részletesen.
2012. nov. 1. 18:13
 8/12 anonim ***** válasza:
De ember..én nem értelek.Elhiszem hogy komoly gép kell de azt miért kéne már 103ezres alaplappal kezdeni+proci+vízhűtés..vagy dagadsz a pénzttől vagy nem érted.Ez a kettő van,egy ilyen űber gépet össze lehet hozni 100k-s alaplap és társai nélkül is.16Gb ramot nem értem még most sem videózáshoz 8 is elég.Leírod mennyi a kereted és neki állok meglátjuk hogy hogyan fog tetszeni.
2012. nov. 1. 18:23
 9/12 A kérdező kommentje:
Nincs fix összegem.. kezdésnek 200ezrem van, és ahogy kapok rá pénzt, rendelem bele az alkatrészeket, és nem kell 100ezres alaplap! olyan alaplap kell ami nekem megfelel, nem értek az alaplapokhoz, csak belinkeltem kettőt.
2012. nov. 1. 18:27
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Fölösleges 16 meg 32 gb ram, meg 2 vga, vízhűtés stb.. egy ilyenhez kb. fél milla kéne, de ilyet nem éri meg. Most 200K-ból is nagyon jót össze lehet hozni, de ha nagyon be akarod magadat betonozni, akkor gyűjtsél még + 100K-t, és 300.000Ft-ból rakjál össze gépet!
2012. nov. 1. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!