Az am3+ os alaplapok támogatják a sima am3as processzorokat?
Rendes AM3 foglalatba nem megy bele az AM3+ CPU, mert több lába van:
Hasonló okokból az AM2/AM2+ CPU is fennakad egy AM3 foglalatban:
Általában ügyeltek, hogy legyen némi átfedés az AM2, AM2+, AM3 és AM3+ platformoknál, de amik egyáltalán nem kompatibilisek, ott úgy van kitalálva, hogy fizikailag se passzoljon a CPU az foglalattal. Lényegében az AM2+ alaplapok kínálták a legszélesebb választékot, mert azokba általában AM2, AM2+ és AM3 procik is mehetnek. :)
Amindenit, akkor ez csak kacsa volt?
"Now that Gigabyte has their AMD AM3+ compatible motherboards posted on their website, I thought it would be time to visually compare the current-generation AM3 socket to the new AM3+ socket. Not too much has changed as current-generation AM3 processors will be compatible with the AM3+ socket, however, the reverse is not true as there has been an increase in contact count from 941 (AM3) to 942 (AM3+). This extra contact can be seen in the top-right of the AM3+ socket pictured below."
Mondjuk AM3+ deszkám van, de AM3 procival :)
Nem értem, hogy akkor miért van 1 pin kihagyás a foglalaton, ha a ott nincs is lába az AM3+ procinak. Mindegy, most már ezt is tudom...
Szerintem ez az FX megjelentése előtt volt, amikor még csak az AM3+ foglalatot láthattunk, a CPU-t nem.
Ez sem lett igaz: [link]
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!