Ez a PC összeállítás működne?
Pl. az alaplap beleférne az egyéb cuccokkal együtt a házba? Illetve a ház 350W-os tápegysége elegendő-e?
ház: [link]
alaplap (többet is írok, mert nem tudom eldönteni, melyik legyen): [link]
CPU: [link]
RAM: még nem döntöttem el, hogy pontosan milyen legyen. kb. 4-6 GB-ot szeretnék.
Videokártya: [link]
HDD: Valamilyen 500GB-os, + egy 16 vagy 32 GB-os SSD.
1db DVD író.
Szerintem a videokártyának nézz utána,ezt elsősorban ubuntu fórumokon ajánlom,nem az erejével van gondom,hanem a drivereknek járj utána.
Én is ubit használok és a hideg ráz ha windowszt kell használnom ,valahogy egy idő utánn nagyon ellenszenvessé tud válni.
A drivereket azért ajánlom mert, sokszor,találkoztam ubis fórumokon amd driver gondokkal,több helyen írták,hogy nem a legjobb a support,csak azt nem tudom mikori infók lehettek,lehet azóta változott a helyzet.
De ebben nem tudok segíteni mert nekem nvidia karim van.
De ha én linuxon akarnék játszani akkor jól megnézném ki készíti a legoptimalizáltabb drivereket a kártyáihoz,mert egy szar driver sok gondott és amellet rossz teljesítményt nyújt.
Windowszon tuti működne a konfig de a tápot keveslem minimum 450 de inkább 500 watt kéne.
Az ssd helyet pedig megpróbálhatnál egy hibrid megoldást mint pl a Seagate Momentus a hddbe beleépítettek egy 8 gigás ssd-t az op rendszernek,bár én így hirtelen csak 2.5"-at találtam de biztos van normál asztali 3.5"-os is sokkal olcsób lenne mint külön venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!