Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jól összeállítottam az alábbi...

Jól összeállítottam az alábbi félkonfigomat?

Figyelt kérdés

CPU: Intel Pentium G630 2.70GHz 1155 BOX ~14k

LAP: Asus P8H77-V ~25k

RAM: Corsair 4096MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 CMZ4GX3M1A1600C9B ~6k

VGA: Sapphire HD5750 1GB GDDR5

TÁP: BeQuiet! Straight Power E9-580W CM

Ezek a fő alkatrészek, amik már megvannak.

Mit szóltok hozzá? Jó lett az összeállítás?

2012. okt. 24. 08:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Hát ez nagyon mellé ment szvsz.

Ennek a gépnek egy 350es BeQuiet is elég lett volna, még crossfirehöz is.

Az alaplap indokolatlan ehhez a procihoz, vagy fordítva.

A memória is feleslegeses drága, semmit nem nyersz vele.

HA átgondoltabb lenne, ütősebb konfig kijött volna ennyiért.

2012. okt. 24. 08:53
 2/21 A kérdező kommentje:

A közeljövőben tervezek még gép újítást.

A tápegységet tuti nem fogom cserélni egy jó ideig, mert nagyon megvagyok vele elégedve: nincs hangja (szó szerint), fogyasztásmérővel lemértem: jóval kevesebbet fogyaszt az előző CTG-500-ammal szemben és nem is melegszik /igaz nem terheli le a mostani gép semmire se/.

Az alaplapot szintén hosszútávra veszem. Processzorokat simán vehetek bele egy 2500K/3570K-ig...Memóriából meg 1600MHz szerintem jobb a jövőre nézve.

2012. okt. 24. 09:00
 3/21 anonim ***** válasza:

Ha ebbe veszel egy 2500K-t, ahhoz a H77 kevés, hogy tuningolj...

A memória sebességének csak akkor van némi jelentősége, ha az integrált vga-t használod, azon gyorsít valamennyit, de mivel itt van dedikált vga, semmi értelme.

A táp túlméretezése komoly hatásfokcsökkenést is von maga után. A legjobb, ha 40-50%-os terhelés van, akkor éri el a maximális hatásfokot, feleslegesen túl van méretezve, de ha már megvan, ne dobd ki, csak terheld le.

2012. okt. 24. 09:08
 4/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Egy Gold tápnak alacsony kihasználtságon sem kel olyan roszúl teljesítenie de ténleg kisebb is böven elég let voln hoszútávra is (400-450 es változat)

.

1600MHz nek csak Ivy Bridge melet van "értelme"

K procinak nincs igazi haszna H alaplapba vagyis vehetsz K nélkülit is kérdezö vagy Z77 alaplapot vegyél

2012. okt. 24. 09:33
 5/21 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy majd később veszek egy 2500K/3570K-t, én csak azt írtam, hogy addig nyugodtan vehetek bele processzorokat, mert csak onnantól fölfelé van szorzózármentes CPU (annak a tuningolásához meg P67/Z67/Z77-es alaplap kell).

A memóriának szerintem elég nevetséges ára van, az a +1ezres nem küld a hajléktalanok sorába...

Igen, tisztában vagyok vele, hogy a tápegység alacsony terhelésnél piszok rossz hatásfoka van, de úgy gondoltam a jövőre nézve jobb lesz így. Minden estere hagyjuk a tápkérdést, mert az már megvan vagy 2 hónapja.

2012. okt. 24. 09:42
 6/21 anonim ***** válasza:
Nem értem igazából, hogy mi a kérdés. Veszel egy gépet, de te is tisztában vagy vele, hogy ha másik procit veszel, ki kell dobni a lapot is, pedig ennyiért már vehetnél tuninglapot is, ami a hosszú távú elképzeléseidhez jobban illeszkedik. Akkor mi a kérdés?
2012. okt. 24. 09:45
 7/21 A kérdező kommentje:
Azért egy 3570K és egy G630 között igen nagy árkülönbség van (,ha jól látom). "Nem értem, miért nincs e 2 árkategória között más processzor."
2012. okt. 24. 09:48
 8/21 anonim ***** válasza:

Mire kell neked ez a gép? Játszani?

Mert arra az 5750 kevés lesz, ahhoz minek ekkora processzor?

Játszani K jelű sem kell, minek, semmit nem ad a játékhoz.

Egy i5 2320 minden igényt kielégít játék terén, nem kell több. Ehhez jó egy olcsóbb lap, felesleges H77 is, B75 vagy kisebb is elég olcsóbban, a maradék meg mehet vga-ra mert az a gyenge pont. Játszani nem is vennék intelt, egy FX-6100 egy ASrock 960-as lappal jobb választás játékra.

2012. okt. 24. 09:51
 9/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Z68

inkább van

nem azt mondtan hogy ne vegyél 1600 ramot

de 1066 on fog üzemelni

G630 melet

2xxx melet 1333 on

és csak 3xxx melet 1600 on

persze tuningolhatod de anak sincs sok értelme ugyhogy akár vehetnél ilyen árban egy minöségi 1333 ast is de mindegy persze

tápot meg szintén mindegy persze ha megvan de a kisebb W úak általában halkabak is kicsit (mégjobban)

én se értem kérdést

ha erre van pénzed és ATX alaplap kel

akkor igazából felesleged ez a kérdés nem?:)

2012. okt. 24. 09:54
 10/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

kérdezö azt probálja leirni hogy ö intervalumot adot meg:D

vagyis vehet ö Ivy Bridge 2magos Pentiumot is meg Ivy/Sandy i3 at is:) késöbb

persze igen érdekes hogy mért jó így megadni igazából 2500/3550 ig let volna jó megadnod hogy ne legyen félre érthetö

de hát tök mindegy mondom felesleged ez a kérdés mert nem vár választa kérdezö mivel nincs is válsz erre:D

2012. okt. 24. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!