3D animáció, nagy méretű képek szerkesztése, filmvágás: milyen gépet ajánlanátok?
Játék nem lesz?
Munkára csakis asztali gépet ajánlok, ne laptop legyen.
Munkára csak asztali. Valami ilyesmit javasolnék 300k-ból:
Alaplap ASROCK H77 Pro4-M 1 db 20.530 Ft
Processzor INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX 1 db 71.985 Ft
Memória KINGSTON 8192MB HyperX XMP T1 DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3T1K2/8GX 1 db 12.039 Ft
Videókártya AMD 100-505648 FirePro V5900 2GB GDDR5 PCIE 1 db 119.771 Ft
Merevlemez SEAGATE 2000GB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001 1 db 24.499 Ft
SSD SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW 1 db 26.022 Ft
Optikai egység NEC AD-7280S Fekete OEM 1 db 4.344 Ft
Ház SHARKOON Vaya 1 db 8.483 Ft
Táp FSP Aurum Gold 400W 1 db 18.377 Ft
Összesen: 306.049 Ft
"Ha 3D animálni gördüllékenyen lehet rajta, akkor szerintem alap, hogy minden játék elindul." Maga az animálási folyamat teljesen másfajta erőforrásokat igényel mint a játék. Nem, ez nem feltétel, bár valószínűsíthető, hogy nem fog akadni a WoW a V5900-zal.
A FirePro V-széria professzionális 3D munkára lett kifejlesztve.
Ilyen árkategóriában sajnos nagyot alkotni nem tudsz, ez azért a WS-öktől messze van, de otthonra egy jó kis gépet össze tudsz rakni.
Az előző válaszoló ajánlásban annyiban nyúlnék bele, hogy:
- kicsit jobb alaplapot
- más RAM-ot
- és FirePro helyett Quadrot tennék a gépebe.
Mondjuk ezek azért írom, mert jobb tapasztalatom van más termékkel...
Ami viszont fontos, és nem nagyon foglalkoznak vele az a HDD/SSD.
Egy SSD menjen a rendszernek, az rendben van. A 128 Gb ideális méret. Viszont ha videót akarsz vágni/konvertálni, akkor illene még minimum 2 db HDD a gépbe. Egy amiről olvasol és egy amire írsz. Ha ezt a kettőt eggyel helyettesíted akkor az jelentősen csökkenteni fogja a sebességet. (Nem véletlenül használnak a profi gépekben RAID füzéreket!)
Szóval inkább 2 db 1Tb-os HDD-t tegyél bele.
Szerintem az a lap tökéletesen megfelel, megbízható lapnak tartom, pár gépet már rápakoltam.
Kingston RAMmal megint nem értem mi a problem, ahogy a FireProval sem. Sokkal jobb ár/érték arányú mint a Quadro és nem sokkal tud kevesebbet. (Sőt!)
OFF:
dr. Boskonak:
Mint ahogy utaltam rá, személyes tapasztalat és vélemény. Nem kell megfogadni, nem kell ez után menni, csupán egy személyes észrevétel volt.
(Az meg nem véletlen, hogy a Quadro a nagyobb név az iparban, bár tény, hogy nem az olcsóbb. De WS-ök esetében nem az ár szokott lenni a mérvadó.)
Szerencsére, úgy mondhatom ezeket, hogy egy videóvágásra szánt WS-t használok, amiben többek között egy Quadro kártya is van!)
Az is dellámmája hogy laptop vagy asztali legyen pfff na ez is egy szakértő gyerek lehetett jó sok zsebpénzel.
Laptop internezezésen kívül semmire nem jó ,nem is gyártanak a felsorolt feladatokra laptopot ! ja hogy mégis hát barátom akkor az cumi benézted a marketing dumát .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!