Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop probléma, ki tud segíteni?

Laptop probléma, ki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Vadonatúj, windows vistás HP Compaq 6730s laptopról van szó. Egyszerűen folyton lefagy. Feltettem rá vírusirtót és böngészőt (avast & firefox), ezekkel semmi probléma nincs. Ma tettem rá MSN-t is, ezt azonban nem viseli el, akárhonnan töltöm, több telepítővel is próbálkoztam. És nem csak az MSN-nel van így, néha "csak úgy" is megfagy, ez úgy néz ki, hogy az egérmutató ott és úgy marad, ahol és ahogyan a fagyás pillanatában volt. Ilyenkor nem segít a Ctrl+Alt+Delete sem, nem reagál semmire. A főkapcsolón kell ilyenkor kikapcsolni (Power gomb), és mikor újra bekapcsolom, elvégez valami konzisztenciális ellenőrzést.

Ez mi lehet? Tegnap vettem, van rá 1 év garancia, ez garanciás eset, vigyem vissza? Vagy HP márkaszerivzbe vigyem, ott is vállalják a garanciális javítást? Viszont most elutazom, és csak augusztus végén tudok ezzel foglalkozni, ez ugye nem lesz gond a szervizben, hogy nem rögtön jelentkezem?

2009. aug. 8. 16:49
 1/9 anonim ***** válasza:

HP senki nem ajálna, miért vettél mégis azt?

Na mindegy, az a lényeg:

Milyen OP rendszer van benne?

Szervizbe el tudod vinni? Ha igen, akkor most és kb. 1 hónap múlva megkapod, nem kell ott lenned.

2009. aug. 8. 17:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Mint írtam, Vista van rajta.
2009. aug. 8. 17:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Le kell cserélni az operációs rendszert rajta, szerintem lehet, hogy tört és fertőzött is. Átvágtak sajnos. A legjobb op.rendszer nélküli gépet venni, aztán valaki (ismerős, családtag, barát, munkahelyi informatikus) felteszi rá és azt telepit, ami neked fontos... Vidd vissza, ez soha nem fog így normálisan működni.
2009. aug. 8. 17:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Vidd vissza, a legtöbb helyen van 72 órás csere.
2009. aug. 8. 17:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem két forintért ilyet? Felháboritó. És miért csak 1 év a garancia? Én nemrég vettem asztali gépet, ott 3 évet adtak. De még a TFT monitorra is. Szemét egy cég lehet.
2009. aug. 8. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Hol vetted? Szaküzletben vagy bevásárlóközpontban? Hétfő reggel azonnal vidd vissza és követeld az azonnali cserét. De azt is, hogy ott előtted kapcsolják be és mobilnettel menjenek fel vele a netre.
2009. aug. 8. 17:43
 7/9 A kérdező kommentje:
Neten rendeltem, a www.pcx.hu-ról. Korábban is rendeltem tőlük ezt-azt (igaz, sosem ilyen komoly dolgot), és eddig semmi panasz nem volt rájuk. Nem vagyok pesti, nem tudom, hogyan lehetne kivitelezni a cserét/javítást, de írok nekik. Köszi.
2009. aug. 8. 18:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagy értékű ketyerét nem szabad így venni, mert zsákbamacsek. De siess vele, cseréltesd ki mindjárt hétfőn, mert aztán hónapokig majd ott hever a szervizben és fütyülnek megjavítani. Közben esetleg lejár a gari is. Ha nem cserélik, akkor kérd vissza a pénzt és vegyél máshol. Itt [link] vagy itt: [link] Részletre is kapsz.
2009. aug. 8. 22:13
 9/9 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudok intézkedni hétfőn, mert nem vagyok pesti, és már kora délután elutazom. Csak utána tudom elintézni :(

Köszönöm a segítséget.

2009. aug. 8. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!