Geforce videokártyáknál látom a Shader sebességet, a Radeonoknál nincs írva. Miért?
webshopokba nézegetem a videokártyákat, és Geforcéknál szinte mindegyiknél fel van tüntetve a SHADER órajele is a GPU és MEMÓRIA órajelle együtt.
RADEONOKNÁL csak GPU órajel van meg MEMÓRIA órajel.
Nem értem mit akarsz szorozni.
Radeon: GPU frekvencia = shader frekvencia
GeForce: GPU frekvencia < shader frekvencia
Nem egyforma felépítésűek a két gyártó chipjei.
Hogy nem értitek?
GEFORCÉKNÁL a SHADER órajele 1400-1700Mhz körül mozog, ugye?
RADEONOKNÁL a GPU 600-800Mhz-s. Ennyi lenne csak a SHADER órajele is?????
Nem kevés ez? Most már remélem értitek...
Nézd meg a táblázatot az oldal alján. A Radeonoknál azért van csak egy frekvencia a GPU órajelnél, mert a shadereké ugyanaz. Aztán ha tovább nézed akkor láthatod, hogy a 9800GT-nek 112 stream processzora van, a HD4850-nek 160+640=800. Na most akkor az nem kevés? Értsd meg, hogy eltérő a két kártya felépítése. Hiába több mint kétszer gyorsabbak a 9800GT shaderei, mint a HD4850-nek mégis a Radeon a gyorsabb kártya.
Olvasgasd el a prohardver.hu VGA tesztjeit. Javaslom kezd ezzel: [link]
Majd megérted te is, ha előbb nem utóbb.
Na pont ilyen választ vártam, kedves utolsó, kielégítő és hasznos volt számomra!
köszi mindenkinek
Akkor linkelnék még egy cikket: [link]
Az ATI (azóta már AMD) az R600-as chippel vezette be a stream processzorokat, azaz az általános shadereket. A fenti cikket elolvasva megismerheted a Radeonok felépítését is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!