Van valami hivatalos lista hogy milyen hardverek kompatibilisek Linux-al?
A jelenlegi konfigom tökéletesen működik Linux alapú rendszereken.De lassan ideje lenne bővíteni a gépet vagy akár teljesen új gépet venni,de sokszor olvasom a neten,fórumokon hogy mondjuk a grafikus kártya,hang kártya,wireless,USB..stb másoknál nem működik tökéletesen vagy egyáltalán nem is működik vagy be se tölt a Linux rendszer az adott konfigon.Ezért nehezen tudok dönteni,most megtehetném hogy amit kinézek annak utána nézek hogy hogyan szuperál másoknál Linux alatt,de egyszerűbb lenne ha találnák valami listát és inkább arról választanék.
Szóval van valami lista ami felsorolja a kompatibilis,támogatott alaplapokat,chipsetteket,graff,hang,hálózati kártyákat meg ilyesmi ami 100% működik Linux-al vagy akár komplett gép tipusokat mint ASUS xyz,DELL xyz..stb?
Előre is köszönöm.
A legtöbb hardvert ami kapható a linux kezeli. Nagyon ritkák az olyan dolgok, amik egyáltalán nem mennek.
Ha olyat veszel, ami mondjuk az elmúlt 1 évben jött ki, szinte biztos, hogy már/nagyon hamar lesz driver hozzá.
Amellett, hogy az elsőnek abszolút igaza van, én nemrég belefutottam egy olyan wifi-adapterbe, amit már 3 hete nem tudok úgy beállítani, hogy normálisan működjön, ne dobja el 10 percenként a hálózatot stb. Emiatt lassan ott tartok, hogy visszatérek Windowsra :(
Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy ha beletesz az ember egy csomó pénzt egy új gépbe, amin linuxot akar futtatni, akkor igenis érdemes utána nézni, hogy az adott cucc hogy muzsikál Linux-szal.
Az nem feltétlenül az oprendszer hibája!
Hasonló gondom nekem is volt, aztán kicsit jobban szellőző helyre raktam a routert és lehűlt kicsit az idő és láss csodát, semmi gond azóta.
Szakadozás lehet akár túlmelegedés, vagy nagy terhelés miatt is.
A routernek semmi baja, minden más eszközzel remekül működik.
A wifi adapter is gyorsan és akadás nélkül megy, ha Windows fut a gépen. Sajnos valószínű, hogy a linuxos driver ami van hozzá, bugos. Több disztróval és linux-kernellel is teszteltem már :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!