Intel GMA 950. Milyen ez a grafikus kártya?
Vennék egy használt gépet és ez van benne.
Nem tudom, hogy ez milyen, vagy, hogy mennyire jónak felel meg.
A lényeg, hogy nem sokat játszok, ha igen akkor is valami régebbi játékkal (Sims, Red Alert 2, Battlefield...)
Viszont RENGETEGET töltök le filmeket, nagyon sokat filmezek is (értelem szerűen).
És még egy csomót mászkálok a neten. Gyakran úgy, hogy egyszerre 5-6 oldal meg van nyitva.
Jó filmezéshez, letöltéshez és netezéshez ez?
Intel GMA 950
Ez már az XP korszak végén is borzasztó volt. Intel integrált videói sosem voltak nagy ászok az i7 vonalig. A Vistába ez az egyetlen támogatott VGA, ami kb. semmilyen kritériumot nem tud teljesíteni a megköveteltek közül. Se saját memóriája, sem külső gyorsító memóriája sincsen. Normális videógyorsítást nem tud. Azért az internetezésnél egy mai, akár integrált VGA, éppenséggel HTML, java, Flash és videógyorsítással járul hozzá. Meg az sem baj ha egy sima word dokumentumban nem szaggat egy sima scroll ... szerintem.
Ha asztali gép és bővíthető, akkor nem gond, de ha notebook, akkor szerintem inkább egy régebbi Radeon HD 3200/4200 vagy GeForce 8200 szintű integrált cucc.
Asztali gép lenne. Itt van, hogy elvileg mi van benne.
(használtan venném, de garanciával, szóval nyilván nem sokat volt még használva)
DELL Optiplex GX620
processzor: Intel Pentium 4 3.2GHz
alaplap: Intel 945G Experss chipset, S775
memória: 2GB DDR2
winchester: 80GB SATA
grafikus kártya: Intel GMA 950
hang/hálózati kártya: Intel HD Audio / Broadcom 5750 Gigabit LAN
belső csatlakozók: 1x PCI Express x16, 2x PCI, 4x SATA
külső csatlakozók: soros, párhuzamos, LAN, VGA, Audio, 8db USB 2.0 portok
Tudnék bele rakni valami olcsóbb, de viszonylag jó grafikus kártyát?
Milyen kártyákat lehet bele rakni? Amit felismer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!