Kell töredezettségmentesítenem?
Figyelt kérdés
Azt tervezem, hogy minden fontos adatot a mostani HDD-mről kimásolok egy külső vinyóra, leformázom az elsőt és vissza rakok rá mindent. Ilyenkor mennyire lesz töredett az adat az első vinyón? Kellene előtte vagy utána töredezettségmentesíteni?2012. okt. 16. 20:41
1/7 anonim válasza:
Ha töredezett meghajtóról másolsz, az töredezett lesz amikor visszarakod. Annyi különbséggel, hogy üres hely nem lesz az adatok között, mert azt a sorban másolás miatt sorban betöltöd.
2/7 A kérdező kommentje:
milyen igaz, erre nem is gondoltam :D
kösz a gyors választ
2012. okt. 16. 20:46
3/7 anonim válasza:
Attól függ hogy hogy másolsz. Pl Ghostolásnál vagy egyéb "tükör" másolatnál igen, "normál" másolásnál nem. Viszont a "visszarakás" ugye telepítgetés akart lenni?
4/7 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy 1. vinyóról 2. vinyóra másolom az adatokat, az 1. vinyót leformázom, újratelepítem az oprendszert, aztán visszamásolom a 2. vinyóról az adatokat az 1.-re. És akkor melyik másolási eljárást kéne használnom mindkét esetben, hogy ne kelljen töredezettségmentesíteni?
2012. okt. 16. 21:27
5/7 anonim válasza:
"Ha töredezett meghajtóról másolsz, az töredezett lesz amikor visszarakod. Annyi különbséggel, hogy üres hely nem lesz az adatok között, mert azt a sorban másolás miatt sorban betöltöd."
Ezt én nem értem...
Ha egy töredezett meghajtóról másolsz egy másikra akkor a másik meghajtón lehet töredezett, mert ugye az sem teljesen üres, tehát a 2. vinyón is töredezett lesz. De ha ezután visszamásolod egy formázott vinyóra, akkor azon már nem lesz töredezett..
6/7 A kérdező kommentje:
Ez igaz, pláne, hogy a 2. vinyón se lesz töredezett, mert az is most van formázva. most másolom pont a dolgokat és hát igen, fájlokat másol, nem szektorokat. szépen összeilleszt minden töredezett részt. (TotalCommanderrel másolok)
2012. okt. 17. 18:08
7/7 anonim válasza:
Így van. Ha töredezett vinyóról másolsz egy formázottra, akkor az új vinyóra szépen sorban fognak felíródni az adatok, tehát nem lesz töredezett...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!