Boanamatti kérdése:
Mivel laikus vagyok, ti mit építenétek az Asus P8Z68 Deluxe alapra? Kb.90. e-ret szánnék a procira, tápra, ramra, cpu hűtőre, hogy hat-hét évig ez is menjen mint a p5k-m, anélkül, h bele kéne nyúlnom.
Figyelt kérdés
2012. okt. 16. 16:26
11/12 anonim válasza:
A legtöbb LGA1155 foglalatú processzorban (van pár kivétel), van egy Intel HD Graphics integrált VGA. Ha ezt akarja valaki használni, H61, H67, Z68, H77 vagy Z77 chipset kell hozzá. Ennél a platformnál csak a "k" processzorokat lehet húzni. Arra jó a P67, Z68, és Z77.
A Pentium G860 nem "k", így nem lehet húzni, szóval nincs értelme egy P67 lapba tenni, viszont van benne egy IGP, és ha egyszer szükség lenne rá, inkább egy olyan chipsetes lapot vegyél hozzá, miben lehet azt használni.
Ha marad az első válaszomban írt 2500k, ahhoz jó választás a P67. De ha nem akarsz tuningot, elég lehet akár egy H61 vagy H77 lap a legolcsóbb i5-el.
12/12 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm a felvilágosítást! Nem igazán értettem minek dobnak ennyi integrált vga-s alapot a piacra, de most már látom az fényt az alagút végén! Vagy nem. ;)
2012. okt. 16. 18:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!