Digitális CD-k közti hangzási különbség?
Én ismerem a CD működését, ezért is dobtam egy hátast ettől a cikktől. Igen részeletesen levan írva egyegy márka hangzása....
Érdekes. Bár én már nagyon rég írtam utoljára audio CD-t, gépről hallgatok manapság flac formátumú zenéket (Vagy rosszabb esetben mp3).
Elvileg ennek az egész digitális dolognak az lenne a lényege hogy mindegy min van, vagy hogy, az 1 és 0 mindig 1 és 0, de a valóság meg az hogy mégis van hangbéli különbség.
Audionál mindig is volt ilyen, azonos lemeznél már az írási sebessége is kihatással volt a hangzására, én ugyan sose hallottam meg legfeljebb ha direkt extrém módon volt nagykülönbséggel írva, átlagos hallású ember nem igen veszi észre persze vannak "félnótások " akik meg simán kiszúrják, "igényesebb" írásokra meg mindig is voltak jobbféle lemezek nem a tescosakat szokás használni, ugyan úgy ahogy adat lemezeknek is vannak direkt biztonsági lemezek.
Mondjuk láttam már audio master disket mezei íróval tescos cd-re írva, de annak az "előadónak" az is megfelelt.
Viszont mivel a cd-dvd szép lassan megszűnik egyre jobban vagy nagyon felmegy az ára így nem nagyon van választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!