Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik videókártya a jobb a...

Melyik videókártya a jobb a kettő közül? És miért?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Az áruk ugyanaz, de a széria más, azért kérdezem.

2012. okt. 14. 22:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Ez mind szép, de ahogy te magad írtad sokat ér az ember ezekkel két különböző architektúránál."

Már megint mondom, hogy a hawcompare féle összehasonlítást kívántam kifigurázni. Nyilván sokkal több adat jellemzi egy kártyát és a memória sávszél, elméleti számítási teljesítmény és a pixel vagy texel fillrate ezekből is számolható, de minek. Amúgy a fogyasztást illetően biztosan hasznos volt, de akár egyéb más egyszerűbb apróság is leszűrhető.

"szerinted ez fotnos a kérdezönek?"

Erre már válaszoltam. Nem Zoli vagyok. A kérdező kérdezte: "És miért?" Másrészt szerintem elég sokminden leszűrhető az ömlesztett bullshit-ből is, bár elhiszem, hogy az emberek 90%-t nem érdekli/hidegen hagyja/nem tudja hová tenni.

"(ami játékoknál semmi előnyt nem jelent)

Miért máshol igen? :)"

Igen, egy régebbi irományból úgy emlékeztem, hogy cGPU alkalmazások alatt jelenthet némi előnyt a PCIe 3.0, de msot újra rákeresve nem találtam semmit ezzel kapcsolatban, sőt inkább csak cáfolatot.

"Igen, fontos, ilyen válaszra vártam, köszönöm!:)"

Attól még, hogy nem írom ki a nevemet én is érthetek hozzá és oszthatom a rizsát, nem? Másrészt visszaolvasva nekem elég informatívan tűnik az ömlesztett infó és úgy gondolom, hogy ha csak a felét is érti valaki az nagyjából kapizsgálja, hogy mitől újabb, szebb, jobb a 7850.

Mint látható, tesztek olvasását javasoltam, sőt linkeltem is egyet! Csak felkaptam a vizet kicsit a HWcompare-n, ezért született meg az iromány, de próbáltam hasznos is lenni. Most komolyan, mit szűrjön le egy laikus vagy nem laikus a Pixel meg a Texel Rate-ből illetve a fogyasztási adatokból? Melyik az a tesztoldal, ahol külön grafikont szentelnek ezeknek az értékeknek az összehasonlításához (fogyasztáson kívül)? Továbbá nem értem miért kell itt fintorogni...egy túlságosan kielégítő válasz miatt? Nanemár! :D

Remélem megbeszéltük, nem akarok vitatkozni (és több hwcompare linket meglátni). ;)

2012. okt. 15. 17:23
 12/14 anonim ***** válasza:

"Attól még, hogy nem írom ki a nevemet én is érthetek hozzá és oszthatom a rizsát, nem?"

De, sőt, itt nem erről van szó. De szerinted példánál kivel könnyebb példálózni, akinek kint van a neve vagy akinek nem? :)

A hwcompare szarozásban meg 100%-ig, kb semmi haszna nincs az egésznek.

"de msot újra rákeresve nem találtam semmit ezzel kapcsolatban, sőt inkább csak cáfolatot. "

Ezt még egyik teszt alatt(fórum) PH!-n Abu85 írta, hogy minimális előny lehet, az ő véleménye meg szerintem mérvadó.

Amúgy tényleg nem kötekedni akartam, csak szerintem tök fölöslegesen írtad le. A kérdezők valszeg semmit nem értettek belőle, a jobb válaszolók mind tudják, a hozzá nemértőbbeket meg nem nagyon érdekli.

"Már megint mondom, hogy a hawcompare féle összehasonlítást kívántam kifigurázni"

Na nekem tökre nem ez jött le, hisz "számokban ami a hwcompare-n nem látszik".

Na mindegy, bocs az egészért. Szia! :)

2012. okt. 15. 18:13
 13/14 anonim ***** válasza:

Részemről nincs harag! :)

Igaz van neked is, de úgy tűnik nem point úgy sült el a dolog, ahogy számítottam. Ettől függetlenül nem bántam meg, hogy körmöltem vele 10 percet, legalább látszik, hogy nem csak 3 érték meg memória kapacitás létezik egy GPU vizsgálatakor, de ezt valóban nem kell mindenkinek tudnia.

A hwcomper kifigura meg az lett volna, hogy az ott látható 3 diagram meg a fő spec infó mennyire eltörpül a valós tulajdonságok mellett. Illetve az is látszik, hogy a 6870 nyers ereje elméletben nagyobb (több számoló, magasabb GPU órajel), mégis a 7850 erősebb (komoly tesszelláció vagy OpenCL kód végrehajtásakor ráadásul jóval több, mint 20% az előnye). Én is elnézést kérek mindenkitől, akinek okoskodó és agresszív színekben tűnt fel a hozzászólásom (talán kicsit az is volt)! Szép estét!

:)

2012. okt. 15. 18:37
 14/14 A kérdező kommentje:

"És mégis mennyit értettél belőle? :)"

Hát, mivel nagyon is érdekel a téma, amit nem értettem, utánanéztem.

2012. okt. 15. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!