Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » D-Link DSL-321B modem vs ZTE...

D-Link DSL-321B modem vs ZTE ZXV10H201L digitális elosztó? Melyikkel gyorsabb a net?

Figyelt kérdés

Tavaly lehalt a szolgáltatótól kapott modemem, kaptam helyette egy használtat, de ki tudja, meddig bírja alapon vettem helyette egy D-Link DSL-321B modemet. Semmi bajom vele.

Most a szolgáltató a szerződés meghosszabbításakor adott egy ZTE ZXV10H201L digitális elosztót.

Semmi kedvem lecserélni a D-Link modememet. 1 gép van csak a háztartásban, wifi sem kell.

Kérdésem annyi, hogy a net gyorsabb lenne-e a digitális elosztóval vagy maradna ugyanilyen?

2012. okt. 14. 11:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a modem tudja azt a sebességet, ami a szerződésben szerepel, akkor felesleges cserélni.
2012. okt. 14. 11:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát ez az, ami nekem magas! Elméletileg a D-Link modem röhögve vinné az 5 Mbit/sec sebességet, ehhez képest csak 3,5 van... Vajon a digitális elosztó vagy a kis dobozka, amibe a telefonvonalat és a netet csatlakoztatni kell gyorsítaná? Annyira nem szívesen szedném szét itt a hardvereket meg állítgatnék szoftvert potyára!
2012. okt. 14. 12:00
 3/4 anonim ***** válasza:
A sebességgel kapcsolatban első jól írja. DSL kapcsolatnál ha 5 megára fizetsz elő, akkor abból a technológia miatt kb. 4,2 körül tudsz mérni a gépen maximum. (ha a gépen nincs semmi, ami visszafogja a sebességet vagy a gép teljesítményét)
2012. okt. 14. 23:14
 4/4 anonim ***** válasza:

#3-as válaszát még kiegészíteném annyival, hogy amennyiben esetleg "messzebb" vagy a központtól, még alacsonyabb is lehet a sebesség. Ha a garantált sebességet eléri akkor bizony a szolgáltatónál nem tudsz reklamálni.

Meddig tart kicserélni a két eszközt, hogy a másikkal is csinálj néhány mérést?

2012. okt. 15. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!