Hogy kell hardvert telepíteni?
Fujitsu Siemens Lifebook gépem kékhalált kapott.Újratelepítés után a hangkártya mintha nem is
lenne.Nem ismeri fel a hardvert.Pedig az elején volt
rajta hang.
felmész a laptopod típusa alapján kikeresed a drivereket, azok a vezérlö softwarek az adott hardwarhez feltelepíted és kész nem egy atomfizika, vagy ha van gyári cd-d azon is rajta kéne lennie de neten többnyire újabbak is vannak.
A baj az hogy én nem újonnan vettem hanem használtam.
Nem tudom a gyártási számát.
Nincs csak ezt találtam: CP175569-01
De szerintem ez nem az :(
Hát az nem igazán az, az-az alkatrész típusszáma gondolom a laptop alsó borítása.
Olyan kéne hogy Lifebook C1110 vagy t3252 vagy valami tipus szám valahol csak van rajta vagy tudod mit vettél ?!
Jobb lenne típusszám, de talán hardver alapján is meg lehet találni a drivert, egy rendszer diagnosztizáló programmal nézd meg milyen hangeszköz van benne(esetleg kiírja a modellszámot is a brand-nél):
Audio Adapter: Intel 82801DB(M) ICH4(-M)
AC'97-t töltöttem le de mindig kék halált kapok 99%-nál
és automata újraindul a gépem :S
Lehet típus szám nélkül is akár mint az előző ajánlotta hát ha az megmondja milyen típusa van a laptopodnak bár szerintem lehet a biosban is benne van de ha ennyire nem értesz hozzá jobb ha nem piszkálod, esetleg mikor indul kiírja a típusszámot.
De ezek szerint jó vétel volt ha nem tudod mit vettél.
Amúgy meg úgy működik a gyártó oldalán egybe van gyűjtve az összes driver ami az adott típushoz kell és így egyszerűen le lehet tölteni és nem kell egyenként összevadászni, vagy a másik lehetőség hardware id alapján megkeresgélni de az lényegesen több idő és energia.
Viszont "drivergenius" meg ilyen csoda programok amik majd jól megkeresik neked eszedbe ne jusson :)
S miből is tudod hogy az a soundchip típusa ?!
windowst azért nem egyszerű megfektetni viszont, a nem oda való driverekkel nem nagyon kéne erőlködni.
Még az ilyen Hardware info program se biztos hogy 100% osan megmondja mi van benne, hardware id-re is elvileg kidobhat több találatot, olyankor logika meg szerencse kérdése melyik lesz a nyerő .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!