Notebook -ban adapter használata mellett rongálódik az akksi?
Tegyük fel, ha a notebook -ban teljesen fel van töltve az akku, s adapterről használjuk a notebook -ot, akkor használja az akkumulátort? Egyik barátom szerint adapteren folyamatosan tölti a már feltöltött akkumulátort, így hamarabb elromlik, ezért ő azt csinálja, hogy lemeríti és visszafeltölti mindig. Viszont több embernél hallottam olyat, hogy több éves használat után (mindig adapterről használva) meghalt az akku.
Pontosan hogyan használja a notebook használatkor az akkut adapterről használván?
Köszönöm előre :)
Hát most több elmélet van:" Viszont több embernél hallottam olyat, hogy több éves használat után (mindig adapterről használva) meghalt az akku." -->Az aku több éves használat után mindenképpen meghal akármilyen jól használod.
Abban lehet valami hogy állandóan nem szabad adapterről működtetni mert én is hallottam már olyat hogy íly módom 1-2 év alatt ki lehet nyírni az akksit!
"Pontosan hogyan használja a notebook használatkor az akkut adapterről használván?" Nos ha adapteren van és teljesen fel van töltve akkor hálózatról működik és nem akkumulátorról.
"Egyik barátom szerint adapteren folyamatosan tölti a már feltöltött akkumulátort, így hamarabb elromlik, ezért ő azt csinálja, hogy lemeríti és visszafeltölti mindig" --> Ez nem feltétlenül van így mert a NoteBook van annyira okos hogy amikor az akumulátor feszültsége maximumon van akkor nem vesz fel töltést!
Ennek ellenére én is azt javasolom hogy ne használd folyamatosan adapterről néha kapd le mászkálj vele erre-arra és néha merítsd le teljesen az akksit. Nem fog neki ártani. :)
A notebook elektronikája (tegyük fel, hogy nem ezer éves gépről van szó) lekapcsolja a töltést ha az aksi elérte a 100%-ot. Semmi kárt nem okoz neki ha így használod. A lemerítés marhaság, már csak abból az okból is, hogy amíg aksiról használod a gépet addig kisebb teljesítményt kapsz. Hagyd benne nyugodtan!
(persze ez a módszer sem zárja ki, hogy tönkremegy az aksid, mert hibás cellák bármelyik akkuban lehetnek, de így kisebb az aksi igénybe vétele, és kevésbé is használódik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!