Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor tuninghoz szeretnék...

Processzor tuninghoz szeretnék segítséget kérni. Szabad?

Figyelt kérdés

leírást sokat találtam már, nem mondom, hogy érthetetlen ami ott le van írva, de egyszerűen nem tudom összevetni azzal, amit a BIOS-omban találok.

linkeljetek egyszerűbb leírásokat. konkrétan E6300-at szeretnék tuningolni, egy Asus P5N-SLI típusú alaplapban. alaplap BIOS-a a legfrissebb.

előre is köszönöm.

2009. aug. 6. 00:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Szabad. A biosban kevésbé lehet, inkább a CPUFSB-t használd, Windows progi.
2009. aug. 6. 00:33
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Valószínűleg nincs nagy különbség a te biosod és a linkekben szereplő között.

Az első választ felejtsd el ahogy van. Aki windowsból oc-ol....

FSB-t, szorzót lehet emelni (bár szorzót valószínűleg nem tudsz), illetve CPU feszültséget tudsz emelni. Mindenféleképpen olvass utána, és csakis apránként húzd a cuccot. Minden apró lépés után nyomass a gépnek stressz tesztet (3dmark, cinebench, akármi, akár többször is). Eleinte lehet viszonylag nagy léptékkel haladni, de később már csak aprókat. Ja, és az alapfogalmakkal nagyon legyél tisztában (főként FSB, CPU FSB és RAM órajel közötti kapcsolat, Core Voltage). Ha nem tudod legalább nagyjából hogy mégis mit csinálsz, akkor azt megbánod :D (Nem fenyegetés akar lenni, csak tény) Bár a mai alaplapokkal nehéz tönkre vágni tuning közben a gépet, de messze nem lehetetlen, és néha macerás visszacsinálni.

2009. aug. 6. 08:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit én is furcsálltam, ezt a windowsból tuningolást, de lehet kipróbáltam volna, ha nem húzzátok le ennyire.
2009. aug. 6. 09:39
 4/4 anonim ***** válasza:
ha el akarod gányolni a gépedet, akkor csak bátran biosozz!
2009. aug. 6. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!