Szeretném bővíteni laptopom. Jelenleg van benne 1333mhz 4gb ddr3-as ram. Ha 1600MHz-est veszek bele jó lesz?
Figyelt kérdés
2012. okt. 9. 12:07
11/15 A kérdező kommentje:
Melle akarok egy plusz 4gb -t venni. de mar elbizonytalanodtam :)
2012. okt. 9. 20:24
12/15 anonim válasza:
Ha mellé is akarsz csak akkor vegyél ha ki is használod :x
Nézd meg alapjáraton mennyit használsz illetve mikor a megszokott dolgaid csinálod. Ha kihasználod a 4gigát akkor talán vehetsz, de a ram nem olyasmi ami sokat segít ha van elég. Akkor szokott gond lenni ha túl kevés van, de az nem valószínű, hogy fenn áll :x
13/15 Hazardteam válasza:
4G mire nem elég egy laptopban? Videót vágsz vele, vagy szervert csinálsz belőle? Vegyél inkább bele egy jóképű SSD-t és sírni fogsz:)
14/15 A kérdező kommentje:
Csak azt nem ertem hogy elvileg azt mondjak hogy ha ket fizikai ram van akkor a folyamatokat hatekonyabban tudja elosztani. Pl egyik olvas masik ir ....mert ugye most egy fizikai van bent.
2012. okt. 10. 13:39
15/15 Hazardteam válasza:
Te a "Dual Channel"-ről beszélsz. Amit mondasz, az igaz, de valszeg a gyártó így oldotta meg, hogy később 8-ra bővíthesd (már ha VAN még egy dimm a gépben) De ahhoz célszerű ugyanolyan órajelű, késleltetésű, típusú, márkájú stb ramot mellé tenni. Tény, hogy gyorsabb lesz. Más kérdés, hogy te ezt mennyire fogod megérezni (én pl. "érzem" a különbséget, de ez szubjektív) Amit viszont NAGYON megérzel, az, ha SSD-t használsz elsődleges rendszer alá HDD helyett. Minden "pattan" és "nem gondolkodik" annyit, ráadásul a laptopokba eleve lassabb HDD-ket szoktak rakni (5400RPM)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!