Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudnám beállítani hogy...

Hogyan tudnám beállítani hogy ne 1024MB dolgozon hanem 512MB-al?

Figyelt kérdés

Vettem egy ASUS EAH 3650 512MB memóriájú videokártyát és lenne vele egy problémám.

A rendszer azt írja hogy a videokártya 1024MB memóriával rendelkezik és annyi is van kiírva?

1.Kép: [link]

2.Kép: [link]

Az lenne a kérdésem hogyan tudnám beállítani hogy ne 1024MB dolgozon hanem 512MB-al mert így túlmelegszik.

Kép: [link]

Ha játszok felmegy 55C-fokra és újra indul a gép hogy ne károsodjon a videokártya.

Köszönöm előre is a segítséget.

2012. okt. 9. 00:03
1 2
 1/14 algopirin ***** válasza:
Ha van 4 ramchip rajta értelemszerűen kettőt leveszel a kártyáról, pl egy csavarhúzóval lefeszegeted.
2012. okt. 9. 00:08
 2/14 A kérdező kommentje:

Valami más megoldás?

Ez nagyon barbárnak tűnik.

2012. okt. 9. 00:15
 3/14 algopirin ***** válasza:

Nem tudom hogy sikerült egy 512mb-os kártyát kihozni 1024mb-osra.

De nem is az a lényeg attól mert ha le is lehetne "tiltani" a ramot nem sok köze lenne hozzá az csak egy "adattároló" a kártyán mint a gépedben a winyo.

Amivel csökkenthetnéd a melegedését ha pl. visszább veszed az órajelét a kártyának amit lehet is driver szinten is akár de többnyire emelni szokták nem csökkenteni.

Silent kártyákat eleve nem játszani tervezik de ha még is ez a vágyad és nem fért bele a keretbe egy "normálisabb" videokártya lehet már egy ventillátor is segítene rajta ne melegedjen tul de akkor már hangja van és elveszti a silent kártyák előnyét hogy hangtalanok.

2012. okt. 9. 00:21
 4/14 A kérdező kommentje:
Az órajelét sehol sem tudom levenni még a cd-t is megnéztem de semmi. Boisban meg semmi olyasmi nincs.
2012. okt. 9. 00:35
 5/14 algopirin ***** válasza:

Ati kártyáknak van direkt "ati catalyst" drivere abban van ilyen opció persze csak a saját felelősségedre, de ha lejjebb veszed értelemszerűen csökken a teljesítménye és nem biztos fogsz vele játszani.

Hidd el hogy nem ez a megoldás, kell rá egy normális hűtés ami rajta van passzív hűtés azt nem arra találták ki te egy játékkal 100%-on fogod hajtani sok ideig.

2012. okt. 9. 00:39
 6/14 SnakeDoc ***** válasza:
Biztos hogy az melegszik túl? Mert a VGA-k-nak lósz@r az 55°C csak azért kérdezem..
2012. okt. 9. 00:40
 7/14 A kérdező kommentje:

Értem hát dobok rá egy hűtést holnap és kiderül hogy mi lesz.

55Cfok-nál a gép újraindul ez ellen semmit sem tehetek így van kitalálva nem engedi tovább melegedni.

2012. okt. 9. 00:45
 8/14 algopirin ***** válasza:

Nem egy ördöngösség végignézni a ventillátorokat mennek-e rendesen esetleg a procihütöt is levenni, de lehet már az is segitene átmenetileg leveszed a ház oldalát.

Videokártyára meg ártani nem árt ha már csak egy akármilyen ventillátor rá van rakva, legfeljebb lesz egy kis hangja azt kész.

2012. okt. 9. 00:50
 9/14 A kérdező kommentje:

Hang engem nem nagyon érdekel.

Holnap szerzek egy nagy hűtőt amit rárakok és megnézem úgy.

De miért ismer fel 1024MB-ott?

2012. okt. 9. 00:57
 10/14 algopirin ***** válasza:

Lehet benézte a kiskinai és egy chip-el többet rakott rá :)

pássz, lehet a rendszermemoriábol használ de ez elég hülyeség főleg nem dupla mennyiséget mint ami eredetileg lenne rajta...

Vársz reggelig vagy kora délutánig és lehet lesz olyan aki látott már olyan kártyát és tudja mi a helyzet vele.

2012. okt. 9. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!