Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől jobb az Intel mint az AMD?

Mitől jobb az Intel mint az AMD?

Figyelt kérdés

Nem nagyon értem. Van a AMD FX 8150 processzor, 8 magos 3,6ghz.(45ezer forint) Meg vannak az Intel i7-es processzorok, pl :

Intel Core i7-3930K processzor ami 148 ezer. Mégis mivel lenne jobb? Árszempontból nagyon nagy különbség van, de nem értem miért.

2012. okt. 7. 22:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
43%

Még mielőtt elszállnak az indulatok az indulatok a drága intel procikért. Kinek mennyi kell az Intel® Core™ i5-2500 1év papiros garival ára:36 990 Ft

[link]

2012. okt. 8. 00:22
 22/32 anonim ***** válasza:
41%

Vagy a kisebb de megállja a helyét Intel® Pentium® G840 Processor 11 990 Ft-ért.

[link]

2012. okt. 8. 00:26
 23/32 anonim ***** válasza:
41%
Nem is tudom miért olyan drágák az intel Core i5-2500? Ami bőven elég akár egy Gtx 690 4gb szörnyetegnek.
2012. okt. 8. 00:31
 24/32 A kérdező kommentje:
Ahogy látom szidják a 8150-et. Szóval nem valami jó az mi ? Túl gyenge magonkent ? Nekem fx 6100 van, arról mi a velemnyetek ? Mert. Nagyon jól viszi a játékokat . Pl gepezes közbe mikor nem játszók sose láttam meg 40% fölött . Sztem ez nem rossz teljesítmény . Főleg a régi procimhoz képest . Ami. INTEL PENTIUM D DUAL CORE 2.8ghz. Ennél a procinal nagyon magas volt mindig a cpu használat . Amúgy miért kell több mondjuk egy fxnél? Nekem pl minden játékot fullba visz meg . Tudom h 1-2 év akkor már nem full hdba fogja vinni a jatekokat hanem pl csak highön vagy mediumon . Én 110bol tudtam megujjitani a gépem szóval eseelytelen lett volna vennem egy I5-ös vagy pl i7 -es procit . Amúgy AMD-K közül melyik a legerősebb ?
2012. okt. 8. 06:26
 25/32 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

Kérdezö

hogy jö képbe egy olyan platform ami amd nek nincs?

intel 1366/2011 foglalatnak nincs amd párja "átlag felhasználóknak"

szintugy hogy jöt képbe egy 6magos 12szálas

vagyis nevezhetjük 12magos procinak intelt hisz rendszer ugy kezeli mint 12 magost

még mint irták fx8 az 4modulos 8magos/szálas

azt jelenti hogy intel már így magában sem ugyan az a kategória

ahogy irták is felsökategóriában nincs amd

amd nem erre ment rá hogy feleslegesen versenyezen

.

nem rossz az fx6100 nem kel aggódnod

.

AMD a jövöre gondolva tervezget ha jól csinálja akkor a jövöben átlagos felhasznalóknak szánt piacon akár le is hagyhatja intelt böven

de attól még a szerver és ipari kategóriában valószínüleg továbbra is intel fog gyártani a topon

.

AM3+ (FX) "párja" a 1155 (Sandy/Ivy)

és ebben a kategórában megérheti amd t veni anak aki tudja hogy kihasználja már most és hogy jövöben is kifogja

valószínüleg vanak szoftver hírek hogy mely fejlesztö irja FX procikra inkább a programjait...

2012. okt. 8. 09:22
 26/32 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

Amugy "AMD közül melyik a legerösebb?"

miben?:)

van APU ja is amd nek fm1, fm2

van mobil,laptop piaca is

van szervere az említet Opteron

akor vanak régebi szériái is

fx ek közül még nincs újab fx8150 töl

phenom x6 közül meg nézd meg melyik a legnagyob 1100T ?

engem nem nagyon érdekel...

2012. okt. 8. 09:26
 27/32 A kérdező kommentje:
És az amd fx 6100 kb hányadik helyen áll az amd között ? Mennyibe kerül a legdrágább amd proci?
2012. okt. 8. 10:22
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

FX6100-tól jobb a Phenom II X6 és az FX 8000.

A legdrágább és legjobb asztali AMD az FX-8150, 45 ezer, de a hónap végén jön az AMD FX-8350, ami kicsit jobb lesz és drágább.

2012. okt. 8. 14:28
 29/32 anonim ***** válasza:
54%

"ha 30-35K körül kapni i5 procit ... akkor lesz értelme az összehasonlításoknak."

FX 8150 vs i5-ről votl szó, 4 modulos FX meg nem tudom hol van 35K-ért.

"gondoltam h jobbak az i7-es procik"

Nem egy ár szóval, nem nagy csoda.

"de azért nem annyival h kb 100 ezerrel drágábbak "

Te egy paltformot fogtál ki(LGA2011), ennél olcsóbban is vannak i7-ek(LGA1155 ami most "megy").

"Ezen az oldalon az FX8150 nagyon erősen túl van értékelve"

Miért? Szerintem nincs, csak épp egy elég jó példának.

"Átlagos otthoni használatra szerintem egyáltalán nem ajánlható"

Átlagos otthoni felhasználónak nincs is szüksége 4 modulra, szóval ebben egyet értek.

Amit írsz az oké, de ne a kiinduló árat nézzük. Az i5 2500K drágább, és ha már K, az intelnél a tuningolhatóság se olcsó(értsd: tuningra alkalmas lap). Amit felhoztál meg szép, de teljesen nyilvánvaló, kitűnik hol jobb hol nem. Elég sok teszt készült különböző programokkal, van ahol rámászik egy i7 2600-ra is, és igen van ahol az i5 is szépen elveri. Ezért mondják program függő erősen a kettő közti különbség.

"Szerintem, (főleg játékra) hatalmas mellényúlás az fx-8150"

Bármilyen 1 kártyás(az újabb 2 GPU-s csodákat nem sorolom ide) rendszerbe ajánlható, játék alatt se elsz semmi gond, különbség se.

"FX8150 egyszerűen nem jó"

Ezzel az egész bullra azt mondod nem jó :) Persze nem eltt valami siker, de maga az architektúra nem rossz.

"Még mielőtt elszállnak az indulatok az indulatok a drága intel procikért"

A hardverapró ne legyen már referencia a két gyártó közti vitában. Ennyi erővel AMD-t is lehetne onnan ajánlani.

"Túl gyenge magonkent ?"

Hát az egyszálas teljesítménye tényleg nem valami jó.

Amit meg te írsz játékok alatt VGA limites lesz, ott meg "pihizik" a proci.

"jövöben átlagos felhasznalóknak szánt piacon akár le is hagyhatja intelt böven "

A dVGA piac legnagyobb kereslete az alsó, és közép-alsó kategóriáért van, amit az AMD már a Llanoval is kiváltott. A legtöbb embernek egy mai APU tökéletes.

Itt érdemes megemlíteni az új üzletpolitikát, mondhatjuk úgy is a Rory félét. Mpst kegyetlen ráfeküdtek a szoftveres hátérre, ott verik az intelt ahol gyenge. Már körvonalazódik egy stabil előny.

"de attól még a szerver és ipari kategóriában valószínüleg továbbra is intel fog gyártani a topon "

Szerverben is ugyanúgy jólehet az IGP, és ott is le lesznek váltva "régi" processzorok APU-kra, csak kicsivel több idő alatt. Ezért is van esélye ott is az AMD-nek még feljebb kapaszkodni.

Még annxyit, hogy az intelnek nincs ellenfele 50K után. Ez igaz, de desktop a kereslet nagyrésze nem ott van, szóval annyira sokat ezzel nem veszít.

2012. okt. 8. 15:18
 30/32 A kérdező kommentje:
komoly ! :D bár Elnök ! a végét nem nagyon értem :D
2012. okt. 8. 21:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!