Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vennék új alaplapot de nemtudo...

Dodi294 kérdése:

Vennék új alaplapot de nemtudom hogy melyik a jobb az AM3+ vagy az FM1? én amennyire néztem hogy az FM1 az újabb de nemtudom hogy melyiket vegyem gamer gép lenne

Figyelt kérdés
melyik a gyorsabb , megbízhatóbb , jobban kihasználhatóbb játékokra

2012. okt. 5. 07:29
1 2
 1/12 Hazardteam ***** válasza:
0%
Fm1 az csak durván 1 évig volt, illetve most már Fm2 van és azt sem lehet pontosan tudni meddig lesz. AM3+ már hosszabb életű, de amúgy totál más processzorok mennek mindkettőbe. Fm1-be Llano, meg pár átnevezett, Llano magos Athlon2 X4, Fm2-be Trinity, AM3+-ba meg asszemn Bulldozer, meg talán Piledriver (fog). A bull valamivel "gyorsabb" mint Llano, Trinity-ben butított Piledriver magok vannak egy grafikus chippel, az "igazi" Piledriver még nem jött ki, Bull akkorát bukott, hogy mármár legenda. A nagy kérdés az, hogy mid van MOST. Mert csak alaplapot írtál, mint igényt, meg hogy gyors legyen. Ami megint kérdés, hogy mihez képest..
2012. okt. 5. 07:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom szerintem az Bulldozer FX -ek nem olyan rosszak ! annyi pénzért nem kapsz jobbat.
2012. okt. 5. 09:10
 3/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
47%

Ez így nem túl megfelelö kérdés

FM1 et nem érdemes venni annyira sose érte meg csak ha kevés pénzed volt

viszont mivel FM2 van már ezért abban kel gondolkodni

de Full HD Ultra án nagy gépigényü játékokhoz még azért ez kevés, meg nincs is még fm2 alaplap boltokban nagyon

ha csak általános gépet akarsz kisebb játszadozásra max akor érdemes fm2 t várni és abba beruházni

.

AM3+ nem rossz vétel

FX6100 kiszolgál bármilyen komolyabb videokártyát 7850/7870 is játékokban megálja a helyét még most is legjobb vétel ez az amd fx 6100 mivel valójában nem bukás és amugy is már drivert frisitettek windows 8 meg már rendesen kifogja használni

viszont ha tudsz ténleg következö szériás fx eket kéne megvárnod

ha nagyon hoszútávú jövöbiztos gépet akarsz

viszont az még idö mire megjelenek

.

ha valami munkákat végzel gépen és van sok énzed intel felé is lehet kacsingatni

LGA 1155 (Sandy/Ivy Bridge i5, i7)

bár lehet elég egy FX8120 is a munkádhoz ha a programod kihasználja

2012. okt. 5. 09:18
 4/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
23%

nem is figyeltem hogy gamer gépet irsz

(azhitem csak két foglalatról van szó

és hogy melyik megbizható...

minden megbizható ma már majdnem csak jó helyröl kel veni és igényeidnek és utána kel nézni mert pl minden tápról nem mondható el hogy megbizható...)

szóval most még nincs válsztásod

ha kevés a keret akkor játék szempontjából videokártya a lényeg

vagyis

am3+, fx 6100, 7850 (2GB), 7870 (kis keretel netán 7770

ezek a gamer gépek ma

ha intel ugyan ez csak akkor i5 dob áron vagy 20-30ezret kb.

de FX6100 mint irtam böven megálja helyét

.

ez hogy AMD FX Bulldozer bukás ezt kb. akkor hiresztelték mikor még meg sem jelent nagyjából

aztán idövel csoda módon meg dicsérni kezdték ugyan ezen helyeken is...

rosz vételnek nem mondható

de egy új technológia elsö szériájátol mit kéne várni? 6szoros öszteljesítményt 6od akora fogyasztással?...

2012. okt. 5. 09:24
 5/12 Hazardteam ***** válasza:
Most mondtam. Meg úgy egyöntetűen a szakmai sajtó, a teszteredmények. TOTÁLIS bukás volt elejétől fogva és hatalmas csalódás még a megrögzött AMD fanoknak is. Ettől még kihajthat egy videokártyát. Voodo2 SLI óta többé kevésbé ismert, hogy játékokban legőképp a kártyáknak jut a főszerep.
2012. okt. 5. 09:33
 6/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
47%

"totális" bukásnak nem mondanám söt

de hát számodra legyen az

ahogy sok embernek az mint irod

ez olyan mint ha az FM1 is bukás lenne

.

ha olyan nagy bukás lenne valami mért fejlesztenék és mért vásárolják fel?

vagyis hogy a "közvéleményben" mi van az

abszolút (totálisan) lényegtelen

mert mint magában a processzort nézve sem egy rossz féle

2012. okt. 5. 09:58
 7/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
(A techológiára gondoltam nem pedig fm1 foglalat "megtartására")
2012. okt. 5. 10:00
 8/12 A kérdező kommentje:
nekem olcsó kell és ami megbízható jelenleg más gépem van de ez helyett szeretnék másikat mivel az amd olcsóbb és valamivel jobb is ezért választottam azt (nekem monst egy régebbi intel 478as van 2 magos 3Ghz-s procival)néztem egy alaplapot [link] <-- ezt néztem hasonló árban gondolkoztam csak nemtudom hogy melyik legyen fm1 vagy am3+ néztem és az am3+os procik órajele nagyobb de 2 maggal míg az fm1-é kisebb rajellel és 4 maggal egy árértékben néztem és ezt kaptam többnyire ezek voltak ja és az fm1 kevesebb Wattot eszik és van grafikus magja is szoval nemtudom hogy melyikre érdemes beruházni
2012. okt. 5. 14:39
 9/12 SnakeDoc ***** válasza:

Ha nem tervezed a gép fejlesztését 1-2 éven belül, mehet az FM1. Addigra úgyis lesz más.

A tesztek alapján annyira brutálisan nem lett jobb a Trinity a Liano-nál.

2012. okt. 6. 00:15
 10/12 Hazardteam ***** válasza:
Nekem is ez a benyomásom. Szinte alig történt előrelépés, legalábbis, ami a processzor rész teljesítményét illeti. A grafikai részt viszont szépen megcibálták.
2012. okt. 6. 02:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!