A monitoroknál mit jelent a válaszidőnél, a GTG? Azon kívűl, hogy gray to gray (szürkéből szürke), ezt én is megtaláltam. :D
Van különbség 2ms és 2ms GTG között? Jobb e az egyik a másiknál? Ha igen miben és melyik?
Köszönöm a válaszokat
Elvileg azt mutatja, hogy ugye mennyi idő alatt váltanak a képpontok TFT monitornál színről-színre Na most élvezhető mozgó képet 25ms alatt ad egy monitor, filmnézéshez kell a 16ms vagy kevesebb.
És itt szétválik a dolog. IPS/MVA paneles monitoroknál a G2G az valós adat ilyen 5 és 16 közötti érték, ilyeneket használnak a normálisabb tévék is (8-12ms) mert jobbak a szinei és a láthatósági szög.
A TN paneleknél kiírt 5, 2, 1ms viszont valami érdekesen számolt kamu adat, nagyjából egy 5-6ms-es IPS panel már nem lassabb a 2ms-es TN panelnál.
Persze ez csak egy adat a rengetegből amik a monitort meghatározzák, van még színhűség, valódi színfelbontás (olcsó monitorok 3x6 bitesek, tehát a 24 bit helyett valójában 18 bitből próbálják kitenni a színeket), de sebesség szempontjából ami fontos, de nem írják rá, az az input lag. Azaz mennyit késik a kép mire te látod is.
Köszönöm. 80%-t még értettem is :)
Ha jól vettem ki a szavaidból; akkor a GTG -vel jelölt monitor télleg azt tudja amit irtak.
ezt a monitort néztem ki.. jól döntök-e ha megveszem? max 40-t szánok monitorra..
Ez TN paneles és "stratégiai játékokhoz van készótve"
GTG a "valós" válszidö
majdnem 40ezerért szerintem IPS panelest is kapsz
FPS játékhoz kelene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!