Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Létezik olyan hálózati kártya...

Létezik olyan hálózati kártya amivel hálózatban 10mb/s-nál jóval többel minimum 40Mb/s-el tudok másolni?

Figyelt kérdés
Mert most vettem egy NAS szervert és így hogy az 1 terrás vinyómat beletettem és másolok rá valamit a gépemről hálózaton, nagyon lassan halad a másolással. :( Tehát a gépem feltöltési sebessége gondolom 10mb/s jelenleg maximum. Alaplapi hálókártyám van. De van egy router is közbekötve. Az átengedné a 10MB/s-nél nagyobb adatot is ugye? 54-es a routerem.

2012. szept. 30. 21:15
 1/3 Komplikato ***** válasza:

Ja, hogy Wifi?

Nem nagyon. A megadott értéket simán el lehet osztani 4-el és akkor az már határérték, meg ugye jelerősséggel csökken az átviteli sebesség is (több lesz a packet lost), kábelen inkább.

De most az a 40Mb/s, az ugye megbit és nem Megabyte akart lenni?

2012. szept. 30. 21:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Félre értesz, a wifin keresztül másolok, csak kábellel, tehát nem a levegőben. Az 54-es wifit azért irtam hogy ez nem mai 300 mb/s-es modell. Pontosan nemtudom hogy ez most megabyte akar e lenni, de gyanitom,mert kn 10 megabájtot másol 1 másodperc alatt most jelen helyzetben. De ha közvetlen vinyórol vinyóra másolok a számítógépben akkor 40-50 megabájtot másol másodpercenként. A hálózatomban nemtudom mi ennyire gyenge, de előbb próbáltam másik routerrel ami 300-at is tudja, igaz wifijére irják a 300-at, viszont kábelon ott is csak 10 megabájot másolt másodpercenként. :( Alaplapom asus p5b, elvileg azt olvasom hogy tudja a 10/100/1000 átviteli sebességet, pedig nem mai darab. Most vagy rossz a specifikáció vagy nemtud ez csak 10/100-at és gondolom a 10 az feltöltési sebesség a 100 meg letöltési hálókártyák esetében, azaz ha jol tippelek akkor ezért lehet 10 megabájt/sec feltöltési sebesség max itthoni hálózatra?
2012. okt. 1. 01:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam az előbb, kijavítom magam, wifi routeren kersztül, tehát nem a levegőben a wifin. :)
2012. okt. 1. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!