Memóriabővítés hiba. Mi lehet a gond?
Sziasztok!
Van egy régi gépem, amibe szeretnék tenni 1 kis memóriát.
Jelenleg 2x256 RAM (DDR) van benne és további 2x256-ot (DDR) akarok beletenni. Jelenleg ez a felállás:
256-üres-256-üres
Először kapásból betettem a kettőt, de hibába ütköztem, aztán lassítottam és egyszerre csak egy került be:
256-256-256-üres
Ekkor bekapcsolásnál ez fogadott:
A System32/Drivers/Ntfs.sys nem található vagy hibás. Itt javasolta a javítást.
Elindítottam a windows xp telepítőt, majd ez fogadott:
Nem lehet betölteni a setupdd.sys.
<Hibakód 4>
Ezen a részen feladtam, így a segítségeteket kérném. Az a két memória, amit beletennék működik, egy másik gépből szedtem ki. Nincs tippem mi lehet a baj. Szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Akkor az hogy lehet, hogy 1 másik gépet elhajt ez a két RAM? Ott működik...
Köszönöm a válaszod, ment a zöld!
Egy százast én is tennék rá hogy ramteszteren kibukna....
Attól mert egy másik gépben "elvileg" működik nem jelent semmit bár kétlem huzamosabban használva ott nem okozna gondot, lehet az a szegmense nem volt használva ami hibás nálad meg egyből kibukott, telepités meg eleve érzékeny az ilyesmire.
Igen, igazatok volt, de én nem nagyon értek ehhez, ezért is kérdeztem.
A helyzet a következő: az egyik RAM tényleg kuka, most próbáltam meg a másikkal és azzal elindult a gép.
Tehát jelenleg 3x256 RAM van a gépben. Ez így maradhat? Mert úgy tudom, hogy párban érdemes tenni őket.
Köszönöm a válaszokat, még alig kezdődött el a nap, máris tanultam valamit! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!