Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Dell Inspiron 1525 túlmelegedé...

KGB82 kérdése:

Dell Inspiron 1525 túlmelegedés, miért?

Figyelt kérdés

A fent említett laptop már több, mint 3 éve megvan, nem volt vele semmi gond, pár hete viszont iszonyatosan elkezdett melegedni, főleg a proci. Mivel nem bonyolult, szétszedtem, kitakarítottam, újrapasztáztam (bár a gyári paszta már rá volt kövülve, nem is tudtam teljesen leszedni, nem akartam elb@szni) de a probléma nem változott, max enyhült kicsit. Alapjáraton 50-60 fok között megy, ha bámrilyen programot elindítok, felszökik 70-80 fokra, a flash meg egyenesen megöli.

Szoftveresen mindent megnéztem (töredezettségmentesítés, CCleaner-rel takarítva van, spywear programok nincsenek, vírust nem találtam stb stb.) szóval valószínűleg hardver hiba lesz. Valakinek valami ötlet?

Az lehetséges, hogy behalt a hűtőborda/hőelvezető cső? Vagy mégis alaposabban kéne megtisztíani a gyári pasztától? Előre is köszi

2012. szept. 25. 16:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Működés közben megy benne minden ventilátor?
2012. szept. 25. 16:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Talán ez segítene a helyzeten.

[link]

2012. szept. 25. 16:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Jahh, igen, ezeket elfelejtettem :) a ventilátor bebootolás után szinte maxon pörög (semmi rendellenes zaj stb.) és van alatta hűtő is.
2012. szept. 25. 16:41
 4/6 A kérdező kommentje:
a proci intel core 2 duo T8100 2,1 Ghz-es, elvileg a max amit elbír 105 fok... na de akkor is.
2012. szept. 25. 16:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Valamelyik szervízbe vidd el és ott megmondják konkrétan hogy mi a baja.Mert ez így nem egészséges..
2012. szept. 25. 18:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Nahh, annyi fejlemény van, hogy tegnap este még egyszer szétkaptam, sikeresen eltávolítottam a korábban rákövült pasztát a prociról is, a hűtőt meg simára políroztam, visszacsavarozásnál vettem észre, hogy nem mindegy a sorrend (!) úgy hogy most még sokkal jobban rá is fekszik a hűtő. Az eredmény, halk indulás, a ventilátor nem pörög bebútolástól lekapcsolásig és a proci hőmérséklet most alapjáraton 35-45 fok között mozog. Ez már szerintem nem vészes. Azért biztos ami biztos, újrahúzom az oprendszert, a vista már több, mint 3 éve fut, gondolom tele van ganéval az is :) Köszi a kommenteket/ötleteket!
2012. szept. 26. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!