CPU hőmérséklet rosszat mér?
Figyelt kérdés
intel core 2 duo E8400 processzort vettem használtan. Kiprobáltam, (pasztáztam , összeér a hűtő és a cpu) és alap helyzetben 80-90-100 fokon megy a cpu. Megfogom a hüttőbordát füvös. Rosszul mérhet az alaplap?2012. szept. 24. 22:19
1/10 anonim válasza:
Ha biztos hogy rendesen rajta van a hűtés, és a borda is hűvös, akkor valószínű hogy félremér.
2/10 csigarena válasza:
hol mutatta ezt az értéket?Windowsban?Ha igen Nézd meg a BIOS-ban is.Ha ott jók az értékek nem a mérővel van a baj,hanem a szoftverrel amit adtak hozzá.
3/10 A kérdező kommentje:
Nem rakta hozzá fel szoftvert!
2012. szept. 24. 22:46
4/10 A kérdező kommentje:
biosba, speedfanba, cpuzbe is ugyan annyi
2012. szept. 24. 22:46
5/10 csigarena válasza:
Tehát nem windowsban láttad az értéket,hanem biosban?
6/10 csigarena válasza:
Ez elég ritka :) De akkor tényleg rosszul mér
7/10 Hazardteam válasza:
Sz@rul raktad rá a hűtőt. Kapcsold ki a gépet, "pihentesd", majd ha már lehült, húzd le a venti csatiját az alaplapról és úgy indítsd el. Lépj be a biosban a health menüben és nézd az értékeket, miközben fogod a bordát. Nézd meg (gyorsan) milyen hőfokról "indul" a bekapcsolást követően. Ha látod, hogy drasztikusan és gyorsan emelkedő tendenciát mutat, de közben a borda hideg marad, akkor nem illeszkedik valamiért a 2 felület rendesen. Paszából meg nagyon kevés kell, egy leheletnyi csak, hogy kitöltse a mikrorepedéseket. Ha túl vastag, az már inkább szigetel. De 100 fokok elég meglepőek. Az Intel procik 85 fok körül lekapcsolnak tudtommal. Enyém legalábbis szereti betartani ezt, ha 80% fölé húzom, a gyenge hűtő miatt.
8/10 anonim válasza:
Lehet hülyeséget mondok , de nekem az alaplaphoz ir hülyeséget , vagyis tuti buggos a program , vagy hibásan méri , 2másodpercenként ingadozik 50és 80 köztött .
Ha dolgozik a gép pl játszok vagy 100%os processzor terhelés mellett feliratot égetek akkor 30.
9/10 Közveszélyes Kontár válasza:
Milyen tápegység van alatta? (típus)
Milyen alaplap?
és ha teszteled 100% terheléssel semmi baja?
ventilátor mindég max-on vagy min-en pörög?
amugy egy újratétel is lehet hasznos lene talán
10/10 Közveszélyes Kontár válasza:
Mármint proci kivétele betétele és közben meg is néznéd
meg biztos hogy a bordát újrateszed
és nem csak azt mondod hogy hát ez jól van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!